Huis > W > Wat Is Dat Witte Spul Op Je Tong?

Wat is dat witte spul op je tong?

In het algemeen ontstaat een witte aanslag op de tong wanneer je weerstand lager is. Dit heeft alles te maken met bacteriën en schimmels die van nature voorkomen op je huid, slijmvliezen en in je lichaam. Deze zijn niet schadelijk zolang er een evenwicht is tussen de twee.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een witte achtergrond transparant?

Klik op afbeeldingsgereedschappen om een transparant gebied aan een afbeelding toe te voegen.

Hoe ziet een zieke tong eruit?

Klachten en symptomen bij ziekten van de tong

De klachten bij tongproblemen zijn verschillend. Vaak is er sprake van pijnklachten, een zwelling of een branderig gevoel. Soms verandert ook het uiterlijk van de tong bijvoorbeeld door een verkleuring (meestal wit of rood) of gladde plekken op de tong.
En nog een vraag, wat kun je doen tegen een vieze tong?
Wat kan je doen tegen een witte tong?
  1. Zorg voor een goede mondhygiëne.
  2. Maak gebruik van een tongschraper.
  3. Gebruik eventueel aanvullend een mondspoelmiddel om een slechte adem te bestrijden.
  4. Ga 1 tot 2 keer per jaar naar de tandarts en/of mondhygiënist.
  5. Gebruik geen mondwater die de pH waarde kan verstoren in de mond.

Dienovereenkomstig, hoe ziet een ontstoken tong eruit?

Een ontstoken tong kan er op verschillende manieren uitzien, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. De tong kan er rood of gezwollen uitzien of een branderig gevoel geven. In sommige gevallen kan de tong ook witte of gele vlekken vertonen. Je kunt ook vragen hoe krijg je een witte tong weg? Er zijn een paar manieren om van een witte tong af te komen. Eén manier is om je tong te poetsen met een tandenborstel. Een andere manier is je tong schrapen met een tongschraper.

Gerelateerde artikelen

Is een witte auto koeler?

Het is algemeen bekend dat zwarte auto's heter worden dan blanke auto's als ze in de zon geparkeerd staan. Hoeveel maakt het uit? Witte lak reflecteert meer op de warme zonnestralen dan zwarte lak.

Dit in overweging nemend, hoe krijg je je tong goed schoon?

Een tongschraper of tongreiniger is de meest effectieve manier om de tong van aanslag te ontdoen. Onderzoek toont aan dat dit veel beter werkt dan de tong alleen poetsen met een tandenborstel. Tongschrapers zijn gewoon te koop bij drogist en apotheek.
Hoe ziet tongen eruit?
Hoe ziet een gezonde tong eruit

Een gezonde tong is licht bobbelig (papillen) mooi egaal roze tot licht rood, zonder ruwe oppervlakken, groeven of andere oneffenheden en heeft geen geur.

Wat kun je zien aan de tong?

De grootte van je tong is gezond wanneer je tong goed in jouw mond past en je er geen last van hebt. Bekijk ook de onderkant van je tong. Aan de onderkant zie je twee grote aders, deze zijn bij een gezonde tong goed zichtbaar maar niet paars of opgezwollen. Echter zijn er ook andere kleuren die je tong kan hebben.
Trouwens, kan een tong herstellen? Hoewel een tong kan herstellen van kleine verwondingen, kunnen grote verwondingen leiden tot blijvende schade. De tong is een zeer gespierd orgaan dat in vele richtingen kan bewegen. Hij is bedekt met een slijmvlies, waardoor hij vochtig blijft. Op de tong zitten ook veel kleine bobbeltjes, papillen genaamd. Deze papillen bevatten smaakpapillen, die ons helpen ons voedsel te proeven.

Men kan zich ook afvragen: hoe kom je van zwarte tong af?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om van een zwarte tong af te komen kan variëren, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Enkele mogelijke methoden om van zwarte tong af te komen zijn echter het poetsen van de tong met een tandenborstel of tongschraper, het gebruik van mondwater of mondspoeling en het eten van probiotisch voedsel. Als de zwarte tong wordt veroorzaakt door een medicijn, kan het ook helpen om de medicatie te veranderen of te stoppen. Het is belangrijk een arts te raadplegen als de zwarte tong niet vanzelf overgaat of als het gepaard gaat met andere symptomen.

Door Power Bently

Vergelijkbare artikelen

Hoe herken je een ontsteking in je mond? :: Hoe kan ik zien hoeveel mensen mijn website hebben bezocht?
Handige links