Huis > W > Wat Is Een Standaard Simkaart?

Wat is een standaard simkaart?

De mini simkaart, ook wel bekend als de 'standaard' simkaart, is alleen nog te vinden in oude telefoons en heeft een wat forser formaat (25 x 15 mm) en meer plastic rondom de chip.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Heb je een andere simkaart nodig voor 5G?

Je hebt geen speciale simkaart nodig om 4G of 5G internet te gebruiken. Je hebt een sim only abonnement nodig en een toestel dat geschikt is voor 5G.

En nog een vraag, wat als je simkaart te groot is?

Heb je een nieuwe telefoon, maar is je simkaart te groot? Dan kun je een nano-simkaart aanvragen bij je provider, maar je kunt ook zelf je simkaart knippen.
Je kunt ook vragen hoe weet ik wat voor simkaart ik heb?
Elke simkaart heeft een uniek nummer. Je kunt dit terugvinden op je simkaart (behalve de nano, want daar past het niet op) of via Mijn Simyo > Instellingen > Simkaart.

Dienovereenkomstig, wat moet je doen als je simkaart te klein is?

Als uw simkaart te klein is, moet u naar uw plaatselijke telefoonwinkel gaan en een nieuwe simkaart kopen met de juiste grootte voor uw telefoon. Heb je altijd een simkaart nodig? Een SIM-kaart is niet vereist voor alle apparaten. Veel tablets en sommige laptops gebruiken bijvoorbeeld geen SIM-kaart.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen standaard en basic bij Netflix?

Het Basic abonnement heeft enkele nadelen ten opzichte van de duurdere abonnementen. Het is niet mogelijk om programma's in high definition te bekijken. Het aantal schermen is beperkt.

Hoe weet je of je een nano simkaart heb?

Bij de meeste providers ontvang je tegenwoordig een 3-in-1 simkaart. Je krijgt dan een kaart met daarin de standaard simkaart, micro simkaart en nano simkaart. Uit deze 3-in-1 simkaart kun je vervolgens het benodigde formaat simkaart klikken. Zo heb je altijd het juiste formaat voor jouw smartphone bij de hand.
Hoe maak je een simkaart kleiner?
1. De simkaart zelf knippen met een schaar
  1. Knip aan de lange zijde precies langs de onder en bovenrand van de chip.
  2. Aan de korte zijde knip je netjes langs de zijkant van de chip, alleen aan de kant waar niet het geknipte hoekje zit.
  3. Zorg ervoor dat je aan de andere kant van de chip 2 millimeter over houdt.

Men kan zich ook afvragen: kun je simkaart op maat knippen?

Je simkaart knippen: doe het niet!

Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt. Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen.
Dienovereenkomstig, wat gebeurt er als je je simkaart in een andere telefoon stopt? Als u uw SIM-kaart in een andere telefoon plaatst, wordt uw telefoonnummer aan die telefoon gekoppeld, en alle oproepen of sms'jes naar uw telefoonnummer gaan naar de nieuwe telefoon.

Welke soorten simkaart?

Er zijn vier belangrijke types SIM-kaarten: 2FF (mini-SIM), 3FF (micro-SIM), 4FF (nano-SIM), en 5FF (embedded SIM). Het meest voorkomende type SIM-kaart is de mini-SIM, die 25 mm x 15 mm meet en in de meeste telefoons van vóór 2010 wordt gebruikt. De microsimkaart, die in de meeste telefoons van na 2010 wordt gebruikt, meet 15 mm x 12 mm. De nano-SIM, die wordt gebruikt in de iPhone 5 en later, meet 12,3 mm x 8,8 mm. De embedded SIM, die wordt gebruikt in de Apple Watch, is 6,5 mm x 5,5 mm groot.

Door Jean Dottin

Vergelijkbare artikelen

Wat is de kleinste simkaart? :: Wat is een epic in Agile?
Handige links