Huis > H > Hoe Werkt Een Compact Disc?

Hoe werkt een compact disc?

De lens leest deze gegevens via een laserstraal waarbij het lenssysteem zorgt voor de focus van de laser op de cd. Het weerkaatste licht wordt opgevangen door een fotodiode die de gegevens vertaalt als binaire informatie. De gegevens worden verwerkt en geconverteerd naar geluid door een Digitaal-analoogomzetter (DAC).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Hoeveel nummers op een cd?

Volgens de Red Book spec van compact discs kunnen er maximaal 99 tracks op een CD. Jouw CD-speler kan een beperkter maximum aanhouden. Daarnaast kan er maximaal 80 minuten aan audio op staan. Je moet het dus niet branden als audio CD zijn, maar als data disc met MP3's.
Hoeveel minuten muziek op een cd?
Hoeveel MB op cd rom? 700 MB waar 80 minuten muziek op past is tegenwoordig de standaard; er zijn tegenwoordig ook cd's en cd-roms verkrijgbaar die een capaciteit van 800 MB hebben en 90 minuten aan muziek kunnen bevatten.

Dit in overweging nemend, hoe wordt een cd gelezen?

CD's worden gelezen door een laserstraal die over het oppervlak van de schijf wordt geleid. De straal weerkaatst tegen het oppervlak van de schijf en wordt door een lens geleid die de straal op een fotodetector richt. De fotodetector zet de straal om in een elektrisch signaal dat aan een computer wordt doorgegeven. De computer decodeert het signaal en zet het om in de audio- of videogegevens die op de CD zijn opgeslagen. Wat is de afkorting van compact disc? Compact disc wordt afgekort als CD.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoeveel mp3 nummers op cd 700mb?

De 80 minuten CD kan 700 MB bevatten. Dat zijn 5.600.000.000 bits. Als je daar MP3 files op zet met een (fixed) bitrate van 128kbps, passen er dus 43750 seconden muziek op. Als een liedje gemiddeld 4 minuten = 240 seconden duurt, zijn dat 182 liedjes.
Waarom duren liedjes 3 minuten?
"Die speelduur heeft een louter technologische reden. Vroeger, in de jaren 50, was het onmogelijk om commerciƫle muziek te maken die meer dan 3, 4 minuten duurde. Die 78-toerenplaten konden technologisch gezien niet meer aan." "Iedereen raakte gewoon aan die 3, 4 minuten, het werd een soort traditie.

Mensen vragen ook: hoeveel liedjes zijn er ooit gemaakt?

Dus dan kom je op 100 miljoen liedjes. Wil je 't in goede kwaliteit (192kbit/sec) MP3 downloaden, dan zit je op zo'n 400 miljoen GB. Oftewel 400.000TB, oftewel 400PB (PetaByte).
Daarvan, hoeveel liedjes heb je nodig voor een album? Gewoonlijk bevat een album ongeveer 10-12 nummers. Er is echter geen vast aantal nummers vereist voor een album. Sommige albums kunnen minder dan 10 nummers hebben, terwijl andere er meer dan 12 kunnen hebben.

Hoeveel mp3 op een DVD?

Een mp3 is een gecomprimeerd audiobestand, en een dvd kan ongeveer 4,7 GB gegevens bevatten. Dat betekent dat een DVD ongeveer 1000 liedjes kan bevatten, min of meer afhankelijk van de lengte van de liedjes.

Door Kenward Meres

Vergelijkbare artikelen

Wat is een album in de muziek? :: Hoe zet ik een link op mijn beginscherm?
Handige links