Huis > H > Hoe Schrijf Je Een Genderneutraal Persoon Aan?

Hoe schrijf je een genderneutraal persoon aan?

Het Nederlands heeft eindelijk een genderneutraal voornaamwoord. Naast 'hij' en 'zij' is er nu een derde, genderneutrale optie: 'hen. '

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Dienovereenkomstig, hoe schrijf je een non-binair persoon aan?

Non-binair

Een non-binaire genderidentiteit past niet in de hokjes "man" of "vrouw". Het kan hierbij gaan om mensen die zich zowel mannelijk als vrouwelijk voelen, of om mensen die zich geen van beide voelen. In het Engels wordt vaak de term 'non-binary' of 'genderqueer' gebruikt.
Je kunt ook vragen hoe spreek je een binair persoon aan?
Beiden voelen zich niet specifiek man of vrouw en willen daarom niet aangesproken worden met zij of hij, maar met hen/hun. Zijn dat de meest geschikte woorden in Nederland of is er een nieuw woord nodig? In Nederland mag je non-binaire personen aanspreken met 'hen', 'hun' en 'die'.

Hoe noem je iemand die non-binair is?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat er niet één algemeen aanvaarde term is voor iemand die non-binair is. Enkele veelgebruikte termen zijn genderqueer, agender, bigender en genderfluid, maar er zijn er nog veel meer. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen aan welke term hij of zij de voorkeur geeft. En nog een vraag, hoe begin je een brief genderneutraal? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de context van de brief en de voorkeur van de schrijver. Enkele mogelijke manieren om een genderneutrale brief te beginnen zijn:
Aan wie het aanbelangt, Beste lezer, Hallo, Groeten, Uiteindelijk is het aan de schrijver om te beslissen hoe hij zijn brief begint op een manier die respectvol en inclusief is voor alle potentiële lezers.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in België?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiële taal.

Hoe duid je genderneutraal aan?

Hoe noem je genderneutrale mensen? Sinds 2016 heeft het Nederlands naast 'zij' en 'hij' en 'haar' en 'hem' ook het genderneutrale woord 'hen' als voornaamwoord in de taal opgenomen. Dit kan gebruikt worden voor mensen die zich niet identificeren als man of vrouw. Mensen zoals Thorne, Nanoah en Sky.
Welk geslachtsdeel heb je als je non-binair bent?
Iemand die zich man voelt (of hij nu geboren is met of zonder penis & ballen) noemen we binair. Iemand die zich vrouw voelt (of zij nu geboren is met of zonder vagina) noemen we ook binair. Iemand die zich man noch vrouw voelt, of juist net zozeer man als vrouw, noemen we non-binair.

Dienovereenkomstig, hoe gebruik je die diens?

Eigenlijk werkt die/diens gewoon heel simpel. Die is het aanwijzend voornaamwoord, diens het bezittelijke. Die/diens maakt ook duidelijk dat het om een individu gaat.
Hoe spreek je een non-binaire docent aan? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van de voorkeur van de individuele leraar. Sommige niet-binaire personen gebruiken liever genderneutrale voornaamwoorden zoals zij/hun, terwijl anderen voornaamwoorden gebruiken die specifiek zijn voor hun genderidentiteit, zoals hij/zij of zij/het. Het is altijd het beste om de leerkracht te vragen welke voornaamwoorden hij/zij verkiest te gebruiken.

Trouwens, wat is een transvrouw?

Een transvrouw is een persoon aan wie bij de geboorte de man is toegewezen, maar die zich als vrouw identificeert. Trans vrouwen kunnen genderdysforie ervaren, en zij kunnen overstappen om fulltime als vrouw te leven. Dit kan gepaard gaan met hormoontherapie en een geslachtsveranderende operatie.

Door Shoshana

Vergelijkbare artikelen

Hoe gebruik je hen in een zin? :: Wat is het verschil tussen bewustzijn en zelfbewustzijn?
Handige links