Huis > I > Is Het De Of Het Schrift?

Is het de of het schrift?

Het of de schrift

Schrift is een zelfstandig naamwoord waarbij zowel de en het als lidwoord gebruikt kan worden. Dus zowel de schrift als het schrift zijn correct en kunnen allebei gebruikt worden.

Lees verder

Trouwens, hoe noemen we het schrift van de egyptenaren?

In het oude Egypte werd geschreven met het hiërogliefenschrift, een soort beeldschrift. Hoe verschillende geleerden probeerden dat schrift opnieuw te leren lezen, wordt verteld in dit boek met zwart-witte afbeeldingen.
Hoeveel verschillende alfabetten zijn er?
In de afgelopen millennia zijn er over de hele wereld honderden verschillende alfabetten ontstaan en in gebruik geweest. Sommige daarvan zijn ondertussen verdwenen, maar andere bestaan nog altijd. Op de wereldkaart hieronder, kan je per land het belangrijkste alfabet zien.

Dienovereenkomstig, welk alfabet kennen we van duizende jaren oude kleitabletten uit mesopotamië?

Het alfabet dat we kennen van duizenden jaren oude kleitabletten uit Mesopotamië is het spijkerschrift. Dit alfabet werd gebruikt om verschillende talen te schrijven, waaronder Soemerisch, Akkadisch, Eblaitisch en Oud-Babylonisch. Het spijkerschrift wordt beschouwd als 's werelds oudste alfabet, en zou zijn uitgevonden door de Sumeriërs aan het eind van het 4e millennium v. Chr. Hoe heet het Nederlandse schrift? Het Nederlandse schrift wordt het "Druk"-schrift genoemd.

Wie maakte het eerste echte papier?

Volgens veel bronnen is T'sai Lun de uitvinder van papier zoals we dat nu kennen. In 105 voor Christus ontdekte hij dat je papier kunt maken door vezels van verschillende producten, zoals boomschors, oude lappen en visnetten met water te mengen en te laten drogen.
Hoe leerde je vroeger lezen?
Naast de gebruikelijke leesboekjes kwamen er bij de invoering van de onderwijswet van 1857 ook leer-leesboekjes voor de nieuw ingevoerde vakken, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuurkunde. Pas na 1900 kwamen de meer op het kind gerichte boekjes van o.a. Ligthart en Scheepstra met illustraties van Jetses.

Hoe schrijven de Romeinen?

Met "inkt" schreven de Romeinen op houten plankjes en papyrus. Papyrus wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de papyrusplant. Daarmee werden bladen "papier" gemaakt. Ook schreven zij op perkament (vellum).
Wie leest er van rechts naar links? Er zijn een paar verschillende groepen mensen die van rechts naar links lezen. De meeste mensen die van rechts naar links lezen zijn linkshandig. Dat komt omdat het voor hen gemakkelijker is het boek in de linkerhand te houden en de bladzijden met de rechterhand om te slaan. Andere mensen die van rechts naar links lezen zijn blinden, slechtzienden en dyslectici.

En nog een vraag, hoe werd mesopotamië ook wel genoemd?

Mesopotamië werd ook wel de Vruchtbare Sikkel genoemd vanwege de grote hoeveelheid vruchtbare grond in de regio.

Door Spears

Hoe was de communicatie vroeger? :: Hoe is het schrijven ontstaan?
Handige links