Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Het Woord Abstractie?

Wat is de betekenis van het woord abstractie?

Abstractie is het inductieve proces van het weglaten van alle niet-essentiële informatie en secundaire aspecten en vervolgens generaliseren om zo de meer fundamentele structuren zichtbaar te maken. Zo wordt een verkorte samenvatting van een wetenschappelijk werk soms ook een abstract genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je het woord aldus?

De minister zei dat we meer moeten bezuinigen.

Mensen vragen ook: hoe is het abstract expressionisme ontstaan?

Het abstract expressionisme ontstond in de receptie door een aantal Amerikaanse kunstenaars van Europese kunstenaars en kunststromingen. De belangrijkste waren het expressionisme en het surrealisme zoals omschreven door André Breton, en de abstractie van bijvoorbeeld de Stijl en Wassily Kandinsky.
Dienovereenkomstig, wie schilderde abstract?
Begin 1900 schilderde Paul Cézanne de eerste echt erkende abstracte werken. Tal van schilders zijn Cézanne gevolgd in de abstracte stijl. Denk aan Mondriaan, Gauguin en Kandinsky. Elk van hen had een eigen boodschap die ze door middel van hun schilderijen wilden uiten.

Wat is het verschil tussen concreet en abstract denken?

Concreet denken wordt gedefinieerd als denken dat gebaseerd is op tastbare, reële objecten en ervaringen. Abstract denken daarentegen is gebaseerd op concepten en ideeën die niet gebonden zijn aan een specifiek object of ervaring. Wat is een relativering? In de informatica is een relativering een techniek om een probleem om te zetten in een ander probleem dat in zekere zin "moeilijker" is, maar "gemakkelijker" op te lossen met extra informatie. De extra informatie is meestal een vorm van structuur die aanwezig is in het oorspronkelijke probleem, maar niet in het getransformeerde probleem. Neem bijvoorbeeld het probleem van het vinden van het kortste pad tussen twee punten in een grafiek. Een manier om dit probleem "moeilijker" te maken is alle randen uit de grafiek te verwijderen, zodat alleen de hoekpunten overblijven. Dit getransformeerde probleem is nu "gemakkelijker" op te lossen, omdat de structuur van de grafiek (de randen) is verwijderd. Gegeven de extra informatie dat de grafiek verbonden is, kan het oorspronkelijke probleem echter worden opgelost door het kortste pad te vinden tussen de twee punten in de getransformeerde grafiek.

Gerelateerde artikelen

Kan je in Word 1 woord meerdere keren vervangen?

Typ op de tweede regel het woord waarnaar u wilt zoeken. Er kunnen meerdere woorden tegelijk worden vervangen. U kunt meer dan één optie toepassen.

Mensen vragen ook: wat betekent het zit diep geworteld?

diepgeworteld bijv. naamw. met de oorsprong in de kern van de ziel Voorbeelden: `een diepgeworteld verlangen`, `een diepgewortelde angst`Synoniem: vastzittend in de aard IntensiveringenHoe kun je met diepgeworteld een ander begrip versterken?
Daarvan, hoe is het impressionisme ontstaan?
Het impressionisme is een kunststroming, ontstaan vanuit de schilderkunst. De beweging had haar bakermat in Frankrijk, in de tweede helft van de negentiende eeuw. Aanvankelijk ontstond ze als een revolterende beweging tegenover de toen algemeen aanvaarde en officieel door de staat erkende academische kunst.

Waarom is het expressionisme ontstaan?

Het expressionisme was een veelvuldig toegepaste stijl aan het begin van de twintigste eeuw en vormde een reactie op het academisme van de negentiende eeuw, waarin volgens de expressionisten teveel naar verstandelijk bepaalde regels werd geschilderd in plaats van naar het gevoel.
Daarvan, hoe en waar is abstracte kunst ontstaan? Abstracte kunst is kunst die niet probeert een nauwkeurige weergave van een visuele scène of onderwerp weer te geven. Dit type kunst wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van geometrische vormen, lijnen en kleuren. Abstracte kunst ontstond in het begin van de 20e eeuw, en wordt sindsdien gebruikt door kunstenaars over de hele wereld.

Wie zijn bekende kunstenaars?

Enkele beroemde kunstenaars zijn Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Rembrandt, Vincent van Gogh en Michelangelo.

Door Gratiana

Vergelijkbare artikelen

Wie maakte abstracte kunst? :: Hoeveel tweets per dag?
Handige links