Huis > H > Hoe Leeft De Blobvis?

Hoe leeft de blobvis?

Een blobvis leeft op een diepte van ongeveer 600 tot 1200 meter in de zee. Dit dier komt niet op veel plekken voor, hij leeft voornamelijk bij de Australische kust en bij de kust van Nieuw-Zeeland en Tasmanië. Diep in de zee is de druk een stuk hoger dan bovenin de zee, zelfs wel 120 keer hoger.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar leeft de Andescondor?

De condor komt in een aantal landen voor. De condor kan worden gezien in woestijngebieden aan de westkant van de Andes. Het dier bevindt zich op een hoogte tot 5.000 meter.

Kan de blobvis zwemmen?

De blobvis (Psychrolutes marcidus) komt van oorsprong voor langs de kust van Australië en Tasmanië. Het dier wordt ongeveer 30 cm lang en zwemt op een diepte tussen de 600 en 1200 meter. De vis heeft geen tanden en eet alles wat toevallig langs komt.
Waar leeft de Blob vis?
De blobvis (Psychrolutes marcidus) is een vissoort die in diepe wateren voor de kusten van het vasteland van Australië en Tasmanië leeft.

Wat is de natuurlijke vijand van de blobvis?

Er is niet één natuurlijke vijand van de blobvis. In plaats daarvan heeft de blobvis een aantal roofdieren, waaronder mensen, die op hen jagen voor hun vlees. Andere roofdieren zijn zeehonden, haaien en andere vissen. Dit in overweging nemend, hoeveel eieren kan een blobvis leggen? Blobvissen kunnen tot 8.000 eieren per keer leggen.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel dagen leeft een mens?

Er zijn gemiddeld 25.915 dagen in een mensenleven.

Kun je een blobvis eten?

Niemand heeft de blobvis ooit zien eten. Men vermoed dat hij schaaldieren, zee-egels, krabben en zeeveren eet. Het is dus een carnivoor. Ze slokken alleen het voedsel dat vóór hun zweeft in het water op.
Hoe zwemt de blobvis?
De blobvis leeft op diepten waar een zwemblaas niet efficiënt is. In plaats daarvan ontleent de vis zijn drijfvermogen aan zijn lichaam, dat voor een groot deel uit een soort gelatine bestaat met een dichtheid iets lager dan die van water.

Wat is het gekste dier ter wereld?

1. Blobvis. De Blobvis, ook wel bekend als het lelijkste dier ter wereld. Naast lelijk is de blobvis ook nog eens lui, hij zwemt niet, maar zweeft een beetje over de bodem van de zee terwijl hij alles wat levend is opslokt.
Je kunt ook vragen hoe zwaar is de blobvis? De kleine blobvis (Psychrolutes marcidus) is een diepzeevis van de familie Psychrolutidae. Ondanks zijn onaantrekkelijk uiterlijk is de blobvis bekend als 's werelds diepst levende vis, die leeft in de wateren voor de kust van Australië op een diepte tot 900 meter. Door de extreme druk op deze diepte bestaat het lichaam van de blobvis hoofdzakelijk uit een stroperige gel-achtige substantie, die hem een gelei-achtig uiterlijk en textuur geeft. Door het ontbreken van spierweefsel is de blobvis ook een van de langzaamst zwemmende vissen ter wereld. Wanneer hij aan de oppervlakte komt, ziet de blobvis er vaak uit als een gelatineachtige massa zonder kenmerken; zijn uiterlijk wordt echter sterk vervormd door het enorme drukverschil tussen zijn habitat in de diepzee en de oppervlakte.

Wat dit betreft, waar leeft de kogelvis?

Kogelvissen leven in zout water en komen voor in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld. Ze komen vaak voor in koraalriffen en in gebieden met veel vegetatie.

Door Ragen Sizemore

Hoe ziet de blobvis eruit? :: Wat is het verschil tussen een spiegelreflexcamera en een systeem camera?
Handige links