Huis > W > Wat Is Anterieur En Posterieur?

Wat is Anterieur en Posterieur?

Anterior of anterius is de Latijnse plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel dat voor een ander, gelijkaardig lichaamsdeel ligt. Het tegenovergestelde is het Latijnse posterior of posterius. In het Nederlands wordt ook wel anterieur gebruikt.

Lees verder

Wat is anterior en posterior?

Anterior (voorzijde) en posterior (achterzijde).
Men kan zich ook afvragen: wat is superior en inferior?
Superior of superius (Latijn: superior, hoger gelegen) is de plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel dat hoger ligt dan een ander, gelijkaardig lichaamsdeel. Het tegenovergestelde is inferior.

Vervolgens, wat zijn contralaterale banen?

Er zijn veel banen die als contralateraal worden beschouwd. Een contralaterale baan is een baan waarbij de werknemers hun tegenovergestelde hand gebruiken om de taak uit te voeren. Een rechtshandige kan bijvoorbeeld een baan krijgen waarbij hij zijn linkerhand moet gebruiken. Dit kan moeilijk zijn om aan te wennen, maar veel mensen kunnen het met oefening. Trouwens, wat is het verschil tussen anterior en ventraal? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhankelijk is van de specifieke anatomie van het betrokken organisme. In het algemeen kunnen de termen echter enigszins door elkaar worden gebruikt, waarbij anterieur verwijst naar de voorkant van het organisme en ventraal naar de bodem of de onderkant. In sommige gevallen kan er echter een specifieker onderscheid zijn, waarbij anterieur specifiek verwijst naar de kop van het organisme en ventraal naar de buikzijde.

Wat is de dorsale zijde?

Dorsaal, Latijn: dorsum, rug, is de plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel aan de rugzijde, de achterkant van het lichaam, als het lichaam zich in de anatomische houding bevindt. De tegenovergestelde ligging is ventraal. De hiel ligt bij de voet dorsaal, de tenen ventraal.
Wat betekent inferior anatomie?
Inferior of inferius (Latijn: inferior, onder gelegen) is de plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel dat lager ligt dan een ander, gelijkaardig lichaamsdeel. Het tegenovergestelde is superior.

Dus, wat is de betekenis van ventraal?

Ventraal, Latijn: venter, buik, is de plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel aan de buikzijde, de voorkant van het lichaam, als het lichaam zich in de anatomische houding bevindt. De tegenovergestelde ligging is dorsaal.
Wat betekent proximale? Proximaal verwijst naar de plaats van iets ten opzichte van een ander ding. In de anatomie betekent proximaal dichter bij het midden van het lichaam of het aanhechtingspunt. Bijvoorbeeld, het proximale uiteinde van het dijbeen is het uiteinde dat zich het dichtst bij het heupgewricht bevindt.

Dienovereenkomstig, wat wordt bedoeld met lateraal?

Lateraal kan twee dingen betekenen in de context van techniek. Ten eerste kan het verwijzen naar een zijwaartse beweging of kracht. Ten tweede kan het verwijzen naar het meten van iets van links naar rechts.

Door Willey

Waar kruisen de Piramidebanen elkaar precies? :: Wat is transparant handelen?
Handige links