Huis > W > Wat Ik Ken Of Dat Ik Ken?

Wat ik ken of dat ik ken?

Het gebruik van wat is hier geen grote fout, maar wel een kleine slordigheid. Volgens de (schrijf)taalnorm moet je je namelijk houden aan de regel dat je naar het onzijdige zelfstandig naamwoord boek (een het-woord) verwijst met het betrekkelijk voornaamwoord dat.

Lees verder

Is het dat jongen of die jongen?

Dat jongen is dus fout.
Is dit of dat mogelijk?
Het is allebei goed. Dat is de neutraalste vorm en de meestgebruikte. Dit en dat kunnen allebei terugverwijzen naar iets wat net genoemd is. Meestal is er geen verschil in betekenis.

Mensen vragen ook: welke woorden zijn de en het?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de context waarin de woorden worden gebruikt. In het algemeen echter wordt het woord "het" gebruikt als een bepaald lidwoord, wat aangeeft dat het zelfstandig naamwoord waarnaar het verwijst specifiek is en bekend bij de spreker en luisteraar. Het woord "het" is een voornaamwoord dat kan verwijzen naar een breed scala van dingen, waaronder mensen, plaatsen, voorwerpen en concepten. Is het in het goal of de goal? Het hangt af van de sport. Bij sommige sporten, zoals voetbal, moet de hele bal de doellijn passeren om als doelpunt te gelden. In andere sporten, zoals hockey, is het een doelpunt zolang de puck de doellijn passeert voordat hij opnieuw wordt geschoten.

Welke woorden kunnen met de en het?

Tot slot zijn er woorden die zowel de als het als lidwoord kunnen hebben.
...
Woorden met beide lidwoorden
  • de bos (bundel), het bos (woud);
  • de golf (het op- en neergaan van water), het golf (spel);
  • de pad (kikker), het pad (weg).
Dit in overweging nemend, hoe weet je of je hen of hun moet gebruiken?
Het belangrijkste verschil daarbij is het onderscheid tussen een lijdend voorwerp en een meewerkend voorwerp. Voor een lijdend voorwerp gebruiken we hen. In dat geval kan hen niet vervangen worden door een combinatie met een voorzetsel. Voor een meewerkend voorwerp is hun het correcte voornaamwoord.

Hoe leg je non-binair uit?

Een non-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit. Dit uit zich soms in de genderexpressie, door mannelijke en vrouwelijke kenmerken te combineren of net te verwerpen.
En nog een vraag, welk geslachtsdeel heb je als je non-binair bent? Er is geen juist antwoord op deze vraag omdat iedereen zijn geslacht anders ervaart. Sommige mensen die zich identificeren als non-binair kunnen het gevoel hebben dat ze een mix van mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken hebben, terwijl anderen het gevoel hebben dat ze geen van beide hebben. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen welke geslachtsdelen zij hebben.

Wat is een betrekkelijk voornaamwoord voorbeeld?

Een betrekkelijk voornaamwoord is een voornaamwoord dat een betrekkelijke bijzin inleidt en staat voor het zelfstandig naamwoord waar de bijzin over gaat. De meest voorkomende betrekkelijke voornaamwoorden zijn "wie", "die", "die", "die" en "waar". Bijvoorbeeld, in de zin "De dichter die ik bewonder is Langston Hughes," introduceert het betrekkelijk voornaamwoord "wie" de betrekkelijke bijzin "die ik bewonder" en staat voor de dichter.

Door Evie

Hoe kan ik zien of mijn computer 32 of 64-bit is? :: Is het wie of wat?
Handige links