Huis > H > Hoeveel Kinderen Worden Er Gecyberpest?

Hoeveel kinderen worden er Gecyberpest?

Van de jongeren in Nederland is 22 procent slachtoffer van cyberpesten, meldt Trouw. Volgens een onderzoek van Motivaction in opdracht van BNN en KRO heeft 17 procent van die groep zelfs aan zelfmoord gedacht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Je kunt ook vragen hoe vaak wordt er gepest?

In 2001 zei ruim 12 procent van de basisschoolleerlingen minstens twee keer per maand gepest te worden. In 2017 is dit gedaald naar bijna 6 procent. Ook in het voortgezet onderwijs is het percentage jongeren dat gepest wordt afgenomen. In 2001 zei 9,5 procent gepest te worden, in 2017 is het gedaald naar 4,5 procent.
Vervolgens, is treiteren strafbaar?
Pesten, uitschelden, treiteren of negeren, maken je enorm kwaad of verdrietig, maar zijn niet strafbaar. Je kunt dus niet standaard aangifte doen van pesten. Dat kan pas zodra je bedreigd wordt. Ga daarvoor naar het politiebureau bij jou in de buurt.

Waar is pesten strafbaar?

Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat verschillende rechtsgebieden verschillende wetten hebben met betrekking tot pesten. In het algemeen is pesten echter strafbaar als het voldoet aan de definitie van een misdrijf, zoals aanranding, intimidatie of stalking. Sommige rechtsgebieden hebben ook specifieke wetten tegen pesten, die door de school of de politie kunnen worden gehandhaafd. Wat is strafbaar op het internet? Er zijn verschillende activiteiten die strafbaar zijn op het internet, inclusief maar niet beperkt tot:
-Illegaal downloaden of streamen van auteursrechtelijk beschermd materiaal
-Hacken in het computersysteem van een andere persoon of organisatie
-Cyberpesten
-Frauduleuze activiteiten, zoals phishing scams of identiteitsdiefstal
-Het plaatsen van aanstootgevend of obsceen materiaal
-Virussen of andere kwaadaardige software verspreiden

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Wat is cyberpesten YouTube?

Content die verkeerd gedrag door fans aanspoort, zoals privédetails over anderen bekendmaken (doxing), anderen massaal denigreren of daartoe aanzetten op social media (dogpiling), in een groep of gecoördineerd zwartmaken (brigading) of lastigvallen buiten YouTube.
Dit in overweging nemend, wat is cyberpesten wikikids?
Cyberpesten is digitaal gepest worden, het kan onbekend worden gedaan maar ook bekend. Cyberpesten komt ook voor bij ouderen maar wel veel minder. Bij kinderen kan het soms heel ver gaan. Zoals zelfmoord, pijn of zelf gaan pesten.

Daarvan, waar kan je terecht met vragen over cyberpesten?

1712 is de hulplijn voor geweld. Ook pesten kan soms vormen van geweld aannemen, zoals bv herhaaldelijk uitschelden, spullen afnemen of fysiek geweld. Wil je kind hierover iets kwijt of om hulp vragen, dan kan het terecht bij 1712.
Daarvan, hoe kun je online pesten stoppen? Er is niet één antwoord om online pesten aan te pakken, omdat de beste aanpak kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Enkele tips om online pesten aan te pakken zijn echter:
Open communicatie met je kind over zijn of haar online activiteiten en ervaringen aanmoedigen. Dit kan je helpen om potentiële pestsituaties vroegtijdig te herkennen en je kind te steunen.
Je kind leren hoe het zich tegen pesters kan verzetten en zich online kan verdedigen. Dit kan betekenen dat je laat zien hoe je kwetsend gedrag rapporteert of gebruikers die gemeen zijn blokkeert en negeert.
Uw kind helpen een sterk steunsysteem van vrienden en familie te ontwikkelen waartoe het zich kan wenden als het online wordt gepest.
De online activiteiten van uw kind goed in de gaten houden en letten op veranderingen in hun gedrag die erop kunnen wijzen dat ze gepest worden.

En nog een vraag, wat zijn de mogelijke gevolgen van online pesten?

Er zijn een paar mogelijke gevolgen van online pesten. Ten eerste kan de gepeste persoon zich geïsoleerd en alleen voelen. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat ze online niemand kunnen vertrouwen en aarzelen om met anderen om te gaan. Daarnaast kan de gepeste persoon zich depressief of angstig gaan voelen. Ze kunnen ook moeite hebben met slapen en interesse verliezen in activiteiten waar ze ooit van genoten. Ten slotte kan de gepeste persoon aan zelfmoord gaan denken.

Door Jolanta Ehiginator

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent een cursor? :: Wat zijn de overeenkomsten tussen cyberpesten en gewoon pesten?
Handige links