Huis > W > Wat Te Doen Met Een Malware?

Wat te doen met een malware?

Beschermen tegen malware
  1. Zorg ervoor dat uw computer en software altijd bijgewerkt zijn.
  2. Gebruik waar mogelijk een niet-beheerdersaccount.
  3. Wees op uw hoede voordat u op links klikt of iets downloadt.
  4. Wees voorzichtig bij het openen van bijlagen of afbeeldingen in e-mails.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat valt onder malware?

Het woord malware komt van het Engelse malicious software en betekent kwaadaardige software. Malware is schadelijk voor je computer. Het wordt gebruikt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot computersystemen.
Wat veroorzaakt malware?
Oorzaken
  • De grootste oorzaak van een malwarebesmetting is 'gaten' in de software.
  • De gebruiker kan ook zelf de oorzaak zijn van een malware-infectie, bijvoorbeeld door louche websites, zoals sommige pornosites, of sites met gratis mp3-bestanden te bezoeken.

Hoe weet je of je malware hebt?

Als u denkt dat u malware op uw computer hebt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om dit te controleren. Ten eerste kunt u een virusscan uitvoeren met uw antivirussoftware. Deze controleert uw computer op bekende virussen en probeert ze te verwijderen. Als u geen antivirussoftware hebt, kunt u een gratis online virusscanner zoals VirusTotal gebruiken.
Een andere manier om te controleren op malware is door te kijken naar veranderingen op uw computer die u niet kunt verklaren. Als er bijvoorbeeld nieuwe programma's zijn geïnstalleerd waarvoor u geen toestemming hebt gegeven, of als uw startpagina zonder uw medeweten is gewijzigd, kunnen dit tekenen zijn dat uw computer is geïnfecteerd. U moet ook uitkijken voor vreemd of onverwacht gedrag van uw computer, zoals frequente crashes of foutmeldingen.
Als u vermoedt dat uw computer malware heeft, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Door het probleem te negeren, verdwijnt het niet en kan de malware uw computer verder beschadigen of uw persoonlijke gegevens stelen. Wat zijn de grootste malware gevaren van dit jaar? Een van de grootste gevaren van malware dit jaar is ransomware. Dit is een type malware dat de bestanden van een slachtoffer versleutelt en eist dat er losgeld wordt betaald om ze te ontsleutelen. Dit jaar zijn er een aantal spraakmakende ransomware-aanvallen geweest, zoals de WannaCry-aanval die ziekenhuizen en andere organisaties over de hele wereld heeft getroffen. Andere gevaren zijn malware die persoonlijke informatie steelt, zoals creditcardnummers, en malware die de computer of het apparaat van een slachtoffer kan overnemen en gebruiken om aanvallen op andere computers uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Wie kan malware verwijderen?

Gratis tool voor het scannen en verwijderen van virussen en...
  • AVG AntiVirus FREE downloaden. Voor Android, iOS, Mac.
  • AVG AntiVirus FREE downloaden. Voor iOS, Android, PC.
  • Gratis AVG AntiVirus installeren. Voor PC, Mac, iOS.
  • Gratis AVG Mobile Security installeren. Voor Mac, PC, Android.
Mensen vragen ook: welke maatregel beschermt je tegen malware?
Onderstaande tips kunnen hierbij goed helpen:
  • Zorg dat Windows servers, werkstations, internetbrowser en andere applicaties altijd bijgewerkt blijven met de nieuwste updates en security paches.
  • Gebruik proces analyzer-technieken naast de reguliere anti-virus modules.
  • Schakel de firewall in op alle servers en werkstations.

Dus, hoe weet je of je malware op je telefoon hebt?

Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Perfect om malware en virussen op je telefoon op te sporen.
Dit in overweging nemend, hoe kun je een malware besmetting oplopen? Er zijn een paar manieren waarop u een malware-infectie kunt krijgen. Eén manier is als u op een kwaadaardige link of e-mailbijlage klikt. Een andere manier is als u software downloadt van een onbetrouwbare bron. En tenslotte kunt u ook geïnfecteerd raken door simpelweg een geïnfecteerde website te bezoeken.

Men kan zich ook afvragen: wat kan malware opsporen blokkeren en verwijderen?

Er zijn een paar verschillende manieren om malware te verwijderen, maar de meest gebruikelijke is het gebruik van een antivirusprogramma. Antivirusprogramma's zijn ontworpen om uw computer te scannen op schadelijke software en deze te verwijderen.

Door Patricio Sitto

Vergelijkbare artikelen

Is malware altijd een virus? :: Waarom is EFI ontwikkeld?
Handige links