Huis > H > Hoeveel Energie Verbruikt Een Datacenter?

Hoeveel energie verbruikt een datacenter?

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verbruiken datacenters wereldwijd zo'n 200-250 TWh in 2020. Het IEA rapporteert dat datacenters en datatransmissie-netwerken elk goed voor ongeveer 1% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik in 2020, net zoveel als in 2010.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Wat levert een datacenter op?

Nationale datacenters bieden een platform aan organisaties om hun diensten en gegevens te verwerken, op te slaan en te vervoeren. Tegenwoordig zijn organisaties sterk afhankelijk van online diensten.
Hoeveel stroom verbruikt datacenter Zeewolde?
Berekening CBS gebruik stroom

In 2019 gebruikten datacenters 9,9 petajoule (CBS 2020) en dat is 0,32% van alle dat jaar in NL verbruikte energie. Het datacenter in Zeewolde gaat omgerekend maximaal 5 petajoule gebruiken. Opgeteld bij de andere datacenters is dat landelijk 0,48% van alle energie.

Waarom zoveel datacenters?

Er zijn een aantal redenen waarom organisaties meerdere datacenters bouwen en onderhouden. Een veel voorkomende reden is het garanderen van bedrijfscontinuïteit in het geval van een catastrofale gebeurtenis die een of meer van de datacenters uitschakelt. Als een organisatie bijvoorbeeld twee datacenters heeft en een daarvan ligt in een gebied dat gevoelig is voor orkanen, dan kan het andere datacenter dienen als back-up in het geval dat de orkaan het eerste datacenter uitschakelt.
Een andere reden om meerdere datacenters te hebben is om de prestaties te verbeteren door de belasting over meerdere servers te verdelen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor organisaties met gebruikers over de hele wereld, omdat het ervoor kan zorgen dat gebruikers een minimale latentie ervaren bij de toegang tot gegevens en toepassingen.
Tot slot onderhouden sommige organisaties meerdere datacenters om te voldoen aan regelgeving die vereist dat gegevens op specifieke geografische locaties worden opgeslagen. Banken kunnen bijvoorbeeld verplicht zijn klantgegevens te bewaren in het land waar de klant woont. Hoeveel windmolens voor datacenter? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het aantal windturbines dat voor een datacenter nodig is, hangt af van de specifieke behoeften van het centrum. Een goede vuistregel is echter om één turbine te installeren voor elke 5 MW stroom die het datacenter nodig heeft. Dus voor een centrum dat 100 MW vermogen nodig heeft, zijn 20 turbines een goed uitgangspunt.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Je kunt ook vragen hoeveel energie verbruikt de hele wereld?

Het overgrote deel van de bijna 160.000 terawattuur (TWh) die de wereld in 2018 verbruikte is fossiel. Op het grote geheel zijn wind- en zonnestroom nauwelijks terug te vinden. En het energiegebruik groeit al jaren harder dan de opwek door duurzame bronnen groeit.
Daarvan, hoe duur is een datacenter?
De kosten variëren van 5.467 dollar voor datacenters met een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante voet (circa 4.645 vierkante meter) tot 26.495 dollar voor datacenters van 500 tot 5.000 vierkante voet (46 tot 464 vierkante meter).

Vervolgens, hoeveel data centers zijn er?

Nederland telt meer dan zesduizend datacenters. Veruit de meeste daarvan zijn van bedrijven zelf, zoals van providers en multinationals. Verder zijn er zeventig zogenoemde colocatie-, of multitenantdatacenters, die connectiviteit en ruimten voor servers bieden aan verschillende externe klanten.
Mensen vragen ook: hoe lang gaat een datacenter mee? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de constructie van het datacenter, het klimaat waarin het zich bevindt en de mate van onderhoud. Met de juiste zorg en onderhoud kan een datacenter echter vele jaren meegaan.

Hoeveel banen levert datacenter Zeewolde op?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder de omvang en reikwijdte van het datacenter en de plaatselijke economie. Er wordt echter geschat dat datacenters enkele tientallen tot enkele duizenden banen kunnen opleveren, dus het datacenter in Zeewolde zou een aanzienlijk aantal banen voor het gebied kunnen opleveren.

Door Eugenius Langseth

Vergelijkbare artikelen

Hoe groot wordt datacenter Zeewolde? :: Is een muis in huis gevaarlijk?
Handige links