Huis > W > Wat Is Een Multimediabestand?

Wat is een Multimediabestand?

Multimedia staat in die betekenis voor een (doorgaans interactieve) uiting op bijvoorbeeld een cd-rom, een dvd of een website. In de context van kunst en ontwerp staat multimedia voor een benaderingswijze die zich buiten de traditionele categorieën begeeft.

Lees verder

Je kunt ook vragen wat is een multimediaal product?

Dit zijn producten waar tekst, videobeeld, geluid en foto`s gebruikt worden om een boodschap over te brengen. Je werkt op de computer met speciale ontwerpprogramma's om bijvoorbeeld je eigen film te maken.
Wat is het verschil tussen Monomediale en multimediale communicatie?
Zolang een van deze middelen gebruikt wordt, is informatieoverdracht 'monomediaal'. De radio is daar een goed voorbeeld van. Zodra er meer dan één medium gebruikt wordt, is informatieoverdracht 'multimediaal' geworden.

Trouwens, waaruit bestaat een bestand?

Een bestand bestaat uit een header en een body. De header bevat informatie over het bestand, zoals de naam, de grootte en de aanmaakdatum. De body bevat de eigenlijke gegevens in het bestand. Wat is de definitie van een bestand? Een bestand is een reeks bytes op een opslagmedium, zoals een harde schijf, die wordt gebruikt om gegevens, programma's of andere informatie op te slaan.

Dienovereenkomstig, wat is een bestand kiezen?

Een bestand is te herkennen aan een zelf te kiezen bestandsnaam. De bestandsnaam wordt vergezeld van een extensie, waaraan de indeling van het bestand (oftewel het bestandstype) kan worden herkend.
Bovendien, wat is multimediale communicatie?
Bij multimedia wordt eenzelfde verhaal verspreidt door verschillende kanalen, bij crossmedia wordt een bericht verspreidt door verschillende kanalen waarbij deze kanalen de tekortkomingen van een ander kanaal tegemoet komen en bij transmedia vertellen verschillende media een verhaal.

Wat is crossmediale communicatie?

Bij crossmedia worden er meerdere platformen ingezet voor één marketing campagne. Denk aan televisie, radio, websites of social media diensten. De optelsom van al deze media uitingen binnen één totaalconcept wordt crossmedia genoemd.
Dus, wat is transmediaal? Transmedia is een verteltechniek waarbij meerdere mediaplatforms worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Het verhaal kan worden aangepast of veranderd afhankelijk van het platform waarop het wordt verteld, waardoor het publiek een meer meeslepende ervaring krijgt. Transmedia kan ook worden gebruikt om nieuwe verhalen te creëren of bestaande verhalen uit te breiden.

Dit in overweging nemend, wat voor soort bestanden zijn er?

Er zijn een paar verschillende soorten bestanden:
Tekstbestanden - dit zijn bestanden die niets anders dan tekst bevatten. Dit omvat dingen als .txt bestanden, .html bestanden en .css bestanden.
Beeldbestanden - dit zijn bestanden die afbeeldingen bevatten. Hieronder vallen .jpg-, .png- en .gif-bestanden.
Audiobestanden - dit zijn bestanden die audio bevatten. Hieronder vallen .mp3- en .wav-bestanden.
Videobestanden - dit zijn bestanden met video. Hieronder vallen .mp4-, .avi- en .mov-bestanden.
Er zijn ook een paar andere minder gebruikelijke typen bestanden, maar dit zijn de meest voorkomende.

Door Kowtko Fenstermacher

Wat is de bedoeling van Snapchat? :: Welke kleuren zijn de primaire kleuren?
Handige links