Huis > W > Wat Zijn De 3 Meest Voorkomende Methodes Van Phishing?

Wat zijn de 3 meest voorkomende methodes van phishing?

We kennen en herkennen vele phishing-methodes. Bekend en onbekend.
...
In dit blog behandel ik de vijf meest voorkomende phishing-methodes:
  • Bellen en post.
  • E-mail.
  • WhatsApp/SMS.
  • Apps.
  • Digitaal samenwerken/vergaderen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Daarvan, welke manieren van phishing zijn er?

Denk hierbij aan:
  • online identiteitsfraude.
  • het hacken van je bedrijfsnetwerk en toegang tot gevoelige gegevens.
  • het platleggen van je website of netwerk door een DDoS-aanval, zodat je niet bereikbaar bent voor klanten.
  • ransomware, waarbij je netwerk wordt "gegijzeld" in ruil voor een (meestal groot) geldbedrag.
Wat zijn de mogelijke risico's van phishing?
Phishing is geen malware, het is een oplichting tool welke hackers gebruiken om de beveiliging van het doelwit op een persoonlijke manier te misleiden. Er is geen mogelijkheid om phishing te verwijderen. Als een hacker je e-mailadres heeft, kan hij die altijd gebruiken om je een phishing-e-mail te sturen.

Welke valse mails zijn er in omloop?

Er circuleren veel nep-e-mails, maar enkele van de meest voorkomende zijn phishing-e-mails en spam-e-mails. Phishing-e-mails zijn ontworpen om de ontvanger ertoe te verleiden op een link te klikken of een bijlage te openen waardoor malware op de computer wordt geïnstalleerd. Deze e-mails doen zich vaak voor als afkomstig van een legitiem bedrijf of organisatie en kunnen valse logo's en merknamen bevatten om geloofwaardiger over te komen. Spammails daarentegen zijn meestal massaal geproduceerde berichten die worden verzonden in een poging een product of dienst te verkopen. Deze e-mails zitten vaak vol grammaticale fouten en bevatten vaak uitschrijvingslinks die niet werken. Hoeveel soorten phishing zijn er? Er zijn vier soorten phishing:
1. Misleidende phishing - Dit is de meest voorkomende vorm van phishing. Het gebeurt wanneer aanvallers e-mails sturen die eruitzien alsof ze van een legitiem bedrijf of een legitieme website afkomstig zijn. De e-mail kan zeggen dat er een probleem is met uw account of dat u uw gegevens moet bijwerken. Het doel is u te verleiden tot het klikken op een link of bijlage die malware installeert of u naar een valse website brengt.
2. Spear phishing - Dit type phishing is gerichter dan bedrieglijke phishing. De aanvaller heeft meestal informatie over u voordat hij de e-mail verstuurt. Misschien gebruiken ze uw naam of functie in de e-mail om hem legitiemer te laten lijken. Het doel is nog steeds om u op een link of bijlage te laten klikken.
3. Whaling - Whaling is een vorm van spear phishing die gericht is op hooggeplaatste personen zoals CEO's of andere leidinggevenden. De aanvaller doet zich meestal voor als iemand met een gezaghebbende positie, zoals een CEO of CFO. Ze kunnen u per e-mail vragen om gevoelige informatie of proberen u geld te laten overmaken naar een andere rekening.
4. Vishing - Vishing is een vorm van phishing die via de telefoon gebeurt. De aanvaller belt u op en probeert u te verleiden tot het geven van gevoelige informatie. Ze kunnen doen alsof ze van uw bank of een overheidsinstelling zijn. Ze kunnen ook een voicemail achterlaten die van een legitiem bedrijf lijkt te komen.

Gerelateerde artikelen

Wat voor spellen zijn er voor VR?

Iron Man PS VR is een van de beste virtual reality games. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een spel genaamd Gran Turismo GT Sport. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een concrete genie. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een drive club. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Resident Evil 7 is compatibel met virtual reality. Het merk is Sony. Het platform is de PS4.

Wat is een veel voorkomende reden voor phishing aanvallen?

Sommige phishers stellen zich tevreden met het stelen van het geld, de gegevens en de identiteit van iedereen die in hun net belandt. Anderen zijn ambitieuzer. Om persoonlijke, politieke of financiële redenen richten ze zich op welbepaalde bekende personen.
Welke vormen van hacken zijn er?
In het dagelijks taalgebruik verstaan we onder hacken het inbreken in een computersysteem of netwerk. De inbrekers, hackers genoemd, kunnen hiervoor onder meer gebruikmaken van virussen, spyware , phishing en poortscans. Bekende vormen van oplichting zijn: phishing, scam , marktplaatsfraude en malafide ticketsites.

Wat is het verschil tussen phishing en fishing?

Phishing (via e-mail), smishing (via sms) en vishing (via telefonische oproep) zijn de meest voorkomende social engineering aanvallen gericht tegen klanten van banken.
Daarvan, hoe schrijf je fishing? Vissen is het vangen van vis in wateren zoals meren, rivieren en oceanen. Er zijn verschillende methoden om te vissen, waaronder het gebruik van een hengel, lijn en aas, het gebruik van een net en het gebruik van een speer.

Trouwens, wat gebeurt er bij phishing?

Phishing is een type cyberaanval waarbij een kwaadwillende een slachtoffer probeert te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, zoals inloggegevens of financiële informatie. De aanvaller doet dit meestal door een e-mail of sms-bericht te sturen dat afkomstig lijkt te zijn van een betrouwbare bron, zoals een bedrijf of overheidsinstantie. Het bericht kan een link bevatten naar een valse website die er legitiem uitziet, maar in werkelijkheid nep is om de gegevens van het slachtoffer te stelen.

Door Freytag

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede plagiaat checker? :: Hoe ziet een organisatiestructuur eruit?
Handige links