Huis > H > Hoe Schrijf Je Apa?

Hoe schrijf je APA?

Auteurs volgens APA

Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Voor de laatste auteur gebruik je een ampersand (&). De laatste auteur eindigt met een punt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Hoe zet je APA in de tekst?

APA-verwijzingen in de tekst bestaan uit de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie. Wanneer je een specifiek deel van een bron aanhaalt, moet je ook het paginanummer of het bereik opnemen in je verwijzing. Voorbeelden zijn: (Benders, 2020, p. 70) of (Ayuk, 2021, pp.
Hoeveel auteurs in tekst APA?
Bij de verwijzing in de tekst tussen haakjes de zin gebruik je een komma tussen et al. en het jaartal. Vanaf drie of meer auteurs gebruik je vanaf de tweede verwijzing in de tekst et al. Vanaf zes of meer auteurs gebruik je bij iedere verwijzing in de tekst et al.

Je kunt ook vragen wat zijn kruisverwijzingen in word?

Kruisverwijzingen in Word zijn hyperlinks die u in een document kunt invoegen en die verwijzen naar andere delen van het document of naar andere documenten. U kunt kruisverwijzingen gebruiken om een inhoudsopgave, index of bibliografie te maken, of om te verwijzen naar voetnoten, eindnoten of citaten. Hoe maak je een automatische literatuurlijst? Als u een automatische leeslijst wilt maken, moet u een softwareprogramma gebruiken dat uw leesgewoonten kan bijhouden en aanbevelingen kan doen op basis van uw interesses. Goodreads is een populaire optie die hiervoor kan worden gebruikt. Zodra u een account aanmaakt en boeken toevoegt aan uw planken, zal het programma aanbevelingen voor u gaan doen. Je kunt ook lid worden van groepen en deelnemen aan discussies om nog meer aanbevelingen op maat te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in België?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiële taal.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik een apa lijst?

Volg deze instructies om je APA-literatuurlijst op te maken:
  1. Plaats de sectietitel "Literatuurlijst" dikgedrukt bovenaan de pagina (gecentreerd).
  2. Zet de bronvermeldingen in alfabetische volgorde.
  3. Gebruik dubbele regelafstand voor alle tekst.
  4. Laat bronvermeldingen vanaf de tweede regel inspringen met een tab.
Wat is een bron in een werkstuk?
Dit heet de bronvermelding, een alfabetische lijst (op achternaam van de auteurs) van al het door jou gebruikte materiaal, zodat de lezer (je docent) weet welke bronnen je hebt gebruikt en de lezer dit ook kan controleren.

Wat zet je in je voetnoot?

Wat is een voetnoot? Een voetnoot is een verwijzing waarbij je de tekst onderaan de pagina zet. Met behulp van een cijfer kun je eenvoudig naar de juiste plek in de hoofdtekst verwijzen. De voetnoot staat vaak in een kleiner lettertypegrootte dan de hoofdtekst.
Waar plaats je de bron? Er zijn een paar verschillende denkrichtingen over waar de broncode van een project geplaatst moet worden, en er is niet noodzakelijkerwijs een goed of fout antwoord. Sommige mensen houden liever al hun projectbestanden in één map, met de broncode in een subdirectory. Anderen maken liever een aparte map voor elk project.
Het belangrijkste is om consequent te zijn en een systeem te gebruiken dat voor jou logisch is. Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat uw broncode goed georganiseerd en gemakkelijk terug te vinden is.

En nog een vraag, welke bron is het meest geschikt voor het opzoeken van makkelijk leesbare informatie over medicijnen?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste bron van informatie over geneesmiddelen afhangt van iemands behoeften en voorkeuren. Enkele goede bronnen van gemakkelijk te lezen informatie over geneesmiddelen zijn echter de bijsluiter die bij het geneesmiddel wordt geleverd, de MedlinePlus-website van de National Library of Medicine (www.medlineplus.gov) en de website van de FDA (www.fda.gov).

Door Maggie Mclaws

Vergelijkbare artikelen

Wat voor soort huizen zijn er? :: Wat is een actuele bron?
Handige links