Huis > W > Wat Is Een Antoniem Nederlands?

Wat is een antoniem Nederlands?

antoniem - Zelfstandignaamwoord 1. een woord waarvan de betekenis tegengesteld is aan die van een ander woord ♢ dood is bijvoorbeeld het antoniem van leven|levend. antoniem - Bijvoeglijk naamwoord 1.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Alexa ook Nederlands?

Kan de spreekster van de Engelse taal Nederlands doen? Nee, op dit moment, kan ze geen Nederlands. Je moet Engels tegen haar spreken.

Wat zijn antoniemen van ramp?

Ongeluk is het tegenovergestelde van geluk; onheil is eigenlijk het tegenovergestelde van heil, doch staat thans als collectief begrip voor zware rampen, het is sterker dan ongeluk. Onheil afwenden ongeluk spellen tegenover heil aanbrengen geluk wenschen.
Hoe noem je iets met dezelfde naam?
eén van twee of meer namen die aan een zelfde soort zijn gegeven. Gewoonlijk dient de oudste naam te worden gebruikt.

Wat dit betreft, is het hetzelfde of het zelfde?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhankelijk is van de interpretatie. Maar in het algemeen verwijst "hetzelfde" naar twee dingen die identiek of gelijkwaardig zijn, terwijl "hetzelfde ding" verwijst naar een enkel ding dat onveranderlijk of blijvend is. Daarom zou men kunnen zeggen dat "hetzelfde" specifieker is dan "hetzelfde ding". Dienovereenkomstig, wat betekent ambigram? Een ambigram is een woord, kunstvorm of ander symbool dat op meer dan een manier kan worden gelezen. Het woord zelf is afgeleid van het Latijnse ambiguus, dat "dubbelzinnig" betekent, en gramma, dat "letter" betekent. Ambigrammen kunnen worden ontworpen om verschillende woorden te spellen als ze vanuit verschillende hoeken worden bekeken, of om hetzelfde woord te spellen als ze vanuit verschillende richtingen worden bekeken.

Gerelateerde artikelen

Wat is Countif in Nederlands?

Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Spreadsheets. Het nummer van een bereik wordt geretourneerd.

Welk woord is het meest hetzelfde in betekenis?

Wat zijn homoniemen? Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien en hetzelfde klinken, maar een verschillende betekenis hebben. Bijvoorbeeld bank (om op te zitten) en bank (als geldinstelling).
Hebben woorden altijd een synoniem?
voortdurend (bw) : aanhoudend, almaar, alsmaar, altijd, bestendig, chronisch, constant, continu, continueel, doorlopend, gedurig, gestaag, gestadig, niet aflatend, onafgebroken, ononderbroken, onophoudelijk, onophoudend, permanent, steeds, strijk en zet.

Wat is een ander woord voor ongeveer?

circa, omstreeks, omtrent, zowat, bij benadering, globaal, plusminus, rond, ruw, ruwweg. als synoniem van een ander trefwoord: ruw (bn) : approximatief, bij benadering, circa, geschat, globaal, grof, grofweg, min of meer, om en nabij, omstreeks, omtrent, ongeveer, platvloers, plusminus, ruwweg.
Trouwens, wat is de betekenis van voorbeeld? Voorbeeld is gedefinieerd als een ding of persoon die typisch is voor een groep, klasse of type.

Hoe herken je een synoniem?

Er zijn een paar verschillende manieren om een synoniem te herkennen. Eén manier is om naar de woorden te kijken en te zien of ze dezelfde betekenis hebben. Een andere manier is te kijken naar de context waarin de woorden worden gebruikt om te zien of ze uitwisselbaar zijn.

Door Ethe

Vergelijkbare artikelen

Wat is een syntactische functie? :: Wat zijn synoniemen woorden?
Handige links