Huis > I > Is Het De Zelfde Of Dezelfde?

Is het de zelfde of dezelfde?

De correcte spelling is dezelfde, aaneen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe vaak komt dezelfde waarde voor in Excel?

Gebruik het getal om te tellen hoe vaak een bepaalde waarde voorkomt. Een functie. U kunt het getal gebruiken. Om het aantal keren te tellen dat een bepaalde waarde voorkomt in een bereik van cellen.

En nog een vraag, hoe schrijf je het zelfde?

De correcte spelling is hetzelfde, aaneen.
Is het zelfde aan elkaar?
Aaneen zijn: dezelfde, hetzelfde, ditzelfde, datzelfde, diezelfde en eenzelfde. Er zijn twee combinaties met zelfde die een spatie krijgen, namelijk deze zelfde en zo'n zelfde. Zelfde wordt aan de, het, een, die, dat en dit vast geschreven: De actrice had dezelfde jurk aan als vorig jaar.

Dienovereenkomstig, is hetzelfde als?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van de context waarin het wordt gebruikt. In het algemeen betekent "overeenkomstig" echter meestal "in overeenstemming met" of "als gevolg van". Als iets "overeenkomstig" is, is het dus in overeenstemming met wat ervoor kwam. Is het de of het? Het korte antwoord is dat het afhangt van de context. Als je verwijst naar een specifiek ding, dan gebruik je "de". Bijvoorbeeld: "Ik heb de afstandsbediening gevonden." Als je verwijst naar iets algemeens, dan gebruik je "het". Bijvoorbeeld: "Het regent."

Is het als mij of als ik?

Als het voornaamwoord de functie van onderwerp vervult, is ik de correcte vorm. Als het om een lijdend of meewerkend voorwerp gaat, is mij correct.
Daarvan, hoe schrijf je hetzelfde geldt voor?
'Hetzelfde geldt voor (...)'

Hetzelfde geldt voor tijdschriften. ' Hier gaat het wel om een vorm van het werkwoord gelden (voor), in de betekenis 'van toepassing zijn (op)'; en omdat het een derde persoon enkelvoud is, wordt geldt hier wél met een t geschreven.

Hoe schrijf je tegelijk?

gelijk / gelijkertijd / gelijktijdig / tegelijk / tegelijkertijd.
Trouwens, hoe voorkom ik spreektaal in mijn schrijven? Er zijn een paar manieren om spreektaal in je schrijven te vermijden. Eén manier is je bewust te zijn van de woorden en zinnen die als spreektaal worden beschouwd. Een andere manier is om het gebruik van samentrekkingen te vermijden. Samentrekkingen worden vaak beschouwd als spreektaal. Ten slotte kun je proberen formeler taalgebruik te gebruiken in je schrijven.

Is alsnog aan elkaar?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder het specifieke paar in kwestie en de sterkte van hun relatie. Bovendien is het moeilijk een definitief antwoord te geven omdat de term "samen" voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen. In het algemeen geldt echter dat als een paar nog samen en gelukkig is, het waarschijnlijk is dat zij nog samen zijn.

Door Thane Cruice

Vergelijkbare artikelen

Is het bij elkaar of bijelkaar? :: Waar is de werkbalk gebleven?
Handige links