Huis > W > Wat Zijn Geen Gevoelige Persoonsgegevens?

Wat zijn geen gevoelige persoonsgegevens?

Gegevens over organisaties, zoals rechtspersonen, verenigingen en stichtingen, zijn geen persoonsgegevens. Ook gegevens van overleden mensen vallen buiten de reikwijdte van de AVG. De AVG regelt wat er allemaal wel en niet mag met de persoonsgegevens van mensen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat is het verschil tussen gewone en bijzondere persoonsgegevens?

De wet onderscheidt bijzondere persoonsgegevens van gewone persoonsgegevens. Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens die zo gevoelig zijn dat de verwerking ervan iemands privacy ernstig kan beïnvloeden. Dergelijke gegevens mogen daarom alleen onder zeer strenge voorwaarden worden verwerkt.
Welke soorten persoonsgegevens zijn er?
Er zijn twee categorieën persoonsgegevens:
  • Persoonsgegevens van klanten, leveranciers, medewerkers en andere relaties, die jij als ondernemer mag verzamelen en verwerken in je bedrijf.
  • Bijzondere persoonsgegevens, die een organisatie niet mag gebruiken, tenzij daarvoor in de wet een uitzondering is.

Mensen vragen ook: wat zijn bijzondere?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de term "speciaal" voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen. Enkele dingen die als bijzonder kunnen worden beschouwd zijn:
- een uniek of zeldzaam item
- iets met sentimentele waarde
- een item dat bijzonder goed gemaakt of van hoge kwaliteit is
- iets dat ongewoon of onverwacht is. Trouwens, wat zijn geen persoonsgegevens? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien dit afhangt van het rechtsgebied waarin de gegevens worden verzameld en gebruikt. In het algemeen zijn persoonsgegevens alle informatie die kan worden gebruikt om een persoon te identificeren, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, socialezekerheidsnummer en geboortedatum. Er zijn echter enkele rechtsgebieden die meer specifieke definities hebben van wat persoonsgegevens zijn. De algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie (GDPR) definieert persoonsgegevens bijvoorbeeld als "alle informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon ("betrokkene"); als identificeerbare natuurlijke persoon wordt beschouwd een persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of een of meer specifieke elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon".

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat dit betreft, wat mag wel en niet volgens avg?

Naast 'gewone' persoonsgegevens zijn er ook bijzondere persoonsgegevens. Deze gaan bijvoorbeeld over iemands gezondheid, strafrechtelijke verleden of politieke voorkeur. Het is verboden om bijzondere persoonsgegevens te gebruiken, tenzij je een wettelijke uitzondering hebt.
Dus, wat valt onder de categorie bijzondere persoonsgegevens?
Gevoelige gegevens als iemands ras, godsdienst of gezondheid worden bijzondere persoonsgegevens genoemd. Deze zijn door de wetgever extra beschermd. Het is verboden om bijzondere persoonsgegevens te verwerken, tenzij er een wettelijke uitzondering is.

Wat zijn gewone persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die betrekking hebben op een geïdentificeerde of identificeerbare levende natuurlijke persoon. Losse gegevens die samengevoegd kunnen leiden tot de identificatie van een bepaalde persoon vormen ook persoonsgegevens.
Dus, wat zijn persoonsgegevens voor de avg? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het kan variëren naargelang het individu en welke informatie hij als persoonlijk beschouwt. Enkele voorbeelden van persoonsgegevens die kunnen worden verzameld zijn echter naam, adres, contactgegevens, geboortedatum, geslacht, interesses en meningen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om een profiel van een persoon op te stellen, dat vervolgens voor marketing- of andere doeleinden kan worden gebruikt.

Wat zijn indirecte persoonsgegevens?

Indirecte persoonsgegevens zijn gegevens die een persoon niet rechtstreeks identificeren, maar die redelijkerwijs daartoe kunnen worden gebruikt. Dit kunnen gegevens zijn zoals het IP-adres van een persoon, waaruit zijn locatie kan worden afgeleid, of gegevens zoals zijn surfgeschiedenis, waaruit zijn interesses kunnen worden afgeleid. Hoewel indirecte persoonsgegevens misschien niet zo gevoelig zijn als directe persoonsgegevens zoals iemands naam of sofinummer, kunnen ze toch worden gebruikt om een vrij gedetailleerd beeld van een persoon te schetsen, en daarom is het belangrijk er zorgvuldig mee om te gaan.

Door Levitt

Vergelijkbare artikelen

Is bijzonder een bijvoeglijk naamwoord? :: Wat is een cache probleem?
Handige links