Huis > W > Wat Is Een Handelsfactuur?

Wat is een Handelsfactuur?

Wat is 'Handelsfactuur'?

Een document dat door de verzender ter beschikking wordt gesteld, met daarin informatie over de zending, waaronder een beschrijving van de goederen, de waarde van de goederen en gegevens van de verzender.

Lees verder

Wat staat er op een CMR?

Goed gebruikt geeft de CMR vrachtbrief zekerheid over informatie, zoals de afzender, de vervoerder, de geadresseerde, het aantal colli, het gewicht en de uiterlijke staat van de goederen, bijzondere instructies, rembours, enzovoort.
Wat is een T1 document?
Met een T1-document kunnen goederen afkomstig uit een land buiten de EU worden vervoerd binnen de EU, ook als deze eerst worden opgeslagen in een douane-entrepot. De eventuele invoerrechten en BTW hoeven pas te worden betaald in het land van inklaring: de uiteindelijke bestemming dus.

Men kan zich ook afvragen: wat is een im a document?

De term "ik ben een document" wordt gebruikt om een type document te beschrijven dat informatie bevat over een persoon of entiteit. Dit type document wordt doorgaans gebruikt voor identificatiedoeleinden, zoals voor paspoorten of rijbewijzen. Wat is het verschil tussen eur1 en CvO? EUR1 is een soort certificaat van oorsprong (CoA) dat wordt gebruikt voor de preferentiële tariefbehandeling van goederen die vanuit de Europese Unie (EU) naar bepaalde niet-EU-landen worden uitgevoerd. CoA's worden gebruikt om het land van oorsprong aan te tonen van goederen die in een land worden ingevoerd, hetgeen van invloed kan zijn op de invoerrechten en -belastingen die op die goederen worden geheven. CoA's van EUR1 worden specifiek gebruikt voor goederen die vanuit de EU worden uitgevoerd naar landen die een handelsovereenkomst met de EU hebben die voorziet in een preferentiële tariefbehandeling.

Je kunt ook vragen hoe kom ik aan een douaneformulier?

Vanaf 1 januari 2020 eisen namelijk alle landen dat de informatie over je zending digitaal voorgemeld is. En dit kan alleen met online frankeren. Ga je toch direct naar een PostNL-punt? Dan krijg je het juiste formulier van een medewerker.
Waar is de douane onderdeel van?
Onze organisatie

De Douane is een zelfstandig directoraat-generaal dat valt onder het ministerie van Financiën.

Hoe werkt de douane?

De douane is een overheidsdienst belast met de inning van de rechten bij invoer (invoerrechten, BTW bij invoer, anti-dumpingsrechten en de handhaving van de douanewetgeving in een land). Te denken valt hierbij aan het bestrijden van smokkel.
Dienovereenkomstig, hoe lang is een exportdocument geldig?
Hoe lang is een Exportdocument geldig? Een belangrijke eis is dat uiterlijk 150 dagen na de datum van vrijgave voor uitvoer moet zijn aangetoond dat de goederen het douanegebied van de Unie hebben verlaten.

En nog een vraag, hoe lang is een tijdelijke uitvoer geldig?

Met een ATA-carnet kun je één jaar lang bepaalde goederen onbeperkt in-, uit- en doorvoeren. Het carnet is geldig in de landen van de ATA-conventie. Indien je bij voorbaat weet dat goederen langer dan één jaar buiten de EU gaan verblijven dan is het beter om geen ATA-carnet te gebruiken.

Door Stedman

Welke draden aansluiten telefoon? :: Welke douaneformaliteiten zijn er?
Handige links