Huis > K > Kan Je Je Eigen Boekhouding Doen?

Kan je je eigen boekhouding doen?

Mag je zelf je administratie bijhouden? Er zijn zzp'ers en eenmanszaken die hun boekhouding helemaal zelf doen. Het opstellen van een jaarrekening is voor deze bedrijven niet verplicht. Grotere bedrijven moeten wel een goedgekeurde accountantsverklaring bij de jaarrekening te voegen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Welke boekhouding eenmanszaak?

Zoals elke andere zelfstandige moet je een boekhouding voeren. In een eenmanszaak volstaat echter een enkelvoudige of vereenvoudigde boekhouding (op voorwaarde dat je jaaromzet, exclusief btw, kleiner is dan 500.000 euro). Die bestaat uit een : een financieel dagboek, dat u kunt splitsen in een kas- en bankboek.
Dienovereenkomstig, welk boekhoudprogramma voor zzp?
Weet als zzp'er welke online boekhoudprogramma's er zijn
  • e-Boekhouden.nl.
  • Rompslomp.nl.
  • Ficsus.nl.
  • DigiBTW.
  • Visma.
  • Reeleezee.
  • Silvasoft.
  • MoneyMonk.

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Er is geen beste boekhoudprogramma. Verschillende bedrijven hebben verschillende boekhoudkundige behoeften, dus het beste programma voor het ene bedrijf is misschien niet het beste voor het andere. Enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een boekhoudprogramma zijn de grootte van het bedrijf, het type bedrijf, de boekhoudkundige behoeften van het bedrijf en het budget van het bedrijf. Hoe zet je een boekhouding op? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een boekhoudsysteem op te zetten hangt af van het specifieke bedrijf en zijn behoeften. Er zijn echter enkele basisstappen die alle bedrijven moeten nemen bij het opzetten van een boekhoudsysteem.
1. Identificeer de specifieke boekhoudsoftware die zal worden gebruikt. Deze software zal verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van alle financiële transacties en moet worden gekozen op basis van de specifieke behoeften van het bedrijf.
2. Zet financiële rekeningen op in de software. Dit omvat het aanmaken van rekeningen voor activa, passiva en eigen vermogen.
3. Begin met het bijhouden van alle financiële transacties. Dit omvat het registreren van inkomsten, uitgaven en andere transacties op de juiste rekeningen.
4. Controleer regelmatig de boekhouding. Dit helpt de nauwkeurigheid te waarborgen en eventuele fouten op te sporen.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Hoe doe je de boekhouding?

De definitie van boekhouden is: "Het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling". In normale taal dus het bijhouden van een financiële administratie.
Wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak?
Voor eenmanszaken schommelt dit tussen 50,00 en 150,00 euro op jaarbasis. Voor vennootschappen ligt dit eerder tussen 150,00 en 400,00 euro op jaarbasis.

Dus, hoe administratie bijhouden eenmanszaak?

Bewaar administratie 7 tot 10 jaar

De bewaartermijn voor gegevens over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken is minimaal 10 jaar. De basisgegevens van je administratie moet je minimaal 7 jaar bewaren. Deze basisgegevens zijn in ieder geval: debiteuren- en crediteurenadministratie.
Wat zijn boekhoudkundige documenten?
Een degelijke boekhouding bevat informatie over alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf, samen met de nodige bewijsstukken: facturen, rekeninguittreksels, afschrijvingstabellen enzovoort.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma?

#1 Makkelijkste boekhoudprogramma: Tellow

Alles wat je van een boekhoudprogramma als eenmanszaak zou willen zien, is in Tellow te vinden. Functies zijn uitstekend doorontwikkeld en prachtig en gebruiksvriendelijk vormgegeven. Als Moneybird het duidelijke Windows is, moet Tellow toch wel Apple zijn.

Door Bickart Ventimiglia

Vergelijkbare artikelen

Wat is het beste gratis boekhoudprogramma? :: Is klonen toegestaan in Nederland?
Handige links