Huis > W > Welk Woord Heeft Geen Meervoud?

Welk woord heeft geen meervoud?

Woorden als rommel en vee hebben geen meervoud. Bijzonder zijn zelfstandige naamwoorden als rijst, haat, onzin, melk, hout, informatie en aarde, we noemen ze niet-telbaar. Ze komen zelden voor met een onbepaald lidwoord (een rijst zeg je niet) en ze staan zelden in het meervoud.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat dit betreft, welke woorden zijn meervoud?

Hoe weet je nou welk meervoud je moet kiezen? De meeste zelfstandige naamwoorden schrijf je in het meervoud met -en. Voor de uitgangen s en 's zijn er duidelijke regels. Als een woord eindigt op -e, -el, -en, -er, -em, -ie of -eau dan schrijf je in het meervoud een s.
Men kan zich ook afvragen: wat is een enkelvoud en meervoud?
Er bestaat een onderscheid tussen woorden die enkelvoud of meervoud zijn. Dit kunnen zelfstandig naamwoorden of werkwoorden zijn. Bij enkelvoud gaat het om één bij meervoud gaat het om meerdere.

Vervolgens, wat is een onregelmatig meervoud?

Een onregelmatig meervoud is een meervoud dat niet wordt gevormd door "s" of "es" toe te voegen aan het eind van een woord. Onregelmatige meervouden worden vaak gemaakt door de spelling van het woord te veranderen, zoals het woord "kind" dat "kinderen" wordt. Andere onregelmatige meervouden worden gemaakt door een heel ander woord te gebruiken, zoals het woord "schaap", dat de meervoudsvorm is van "schaap". Dienovereenkomstig, is geen enkelvoud of meervoud? Het woord "overeenkomstig" wordt meestal gebruikt als bijwoord en betekent "overeenkomstig", "passend" of "in overeenstemming met". In dit gebruik maakt het niet uit of het woord dat het aanduidt enkelvoud of meervoud is. Je kunt bijvoorbeeld zeggen "Hij kleedde zich overeenkomstig" of "Zij kleedden zich overeenkomstig".
Er is ook een gebruik van "dienovereenkomstig" waarbij het betekent "als gevolg", "daarom" of "bijgevolg". In dit gebruik wordt het meestal gevolgd door een bijzin, en de bijzin wordt meestal ingeleid door het woord "dat". Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Daarom ga ik naar bed" of "Daarom ga ik weg". In dit gebruik wordt het woord "dienovereenkomstig" meestal als enkelvoud beschouwd, zelfs als de bijzin die het inleidt meervoudig is.

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Wat betekent het meervoud?

Met meervoud, of pluralis, worden die taalkundige vormen aangegeven die betrekking hebben op meer dan één zaak. Meervoud komt voor bij het zelfstandig naamwoord en het werkwoord, en daarmee samenhangend bij het lidwoord en het bijvoeglijk naamwoord.
Hoe maak je meervoud Nederlands?
De basisregels om het meervoud van een zelfstandig naamwoord correct te spellen zijn als volgt:
  1. 1 - Meervoud = enkelvoud + en. Veel zelfstandig naamwoorden krijgen de letters -en achter de enkelvoudsvorm:
  2. 2 - aa/ee/oo/uu + medeklinker: een klinker weglaten.
  3. 3 - a/e/i/o/u + medeklinker: medeklinker erbij.

Wat is het meervoud van casus?

Het Nederlandse meervoud van casus ('geval, praktijkgeval', 'naamval') is casussen. Soms wordt de meervoudsvorm casi* gebruikt, maar die is niet correct. Af en toe wordt de oorspronkelijke Latijnse meervoudsvorm casus ook in het Nederlands als nogal geleerde meervoudsvorm gebruikt.
En nog een vraag, wat is het meervoud van gelid?
gelid - gelederen. gemoed - gemoederen. goed - goederen. hoen - hoenderen (en daarnaast hoenders)

Vervolgens, hoeveel enkelvoud of meervoud?

Na een bepaald hoofdtelwoord (behalve beide), na hoeveel, zoveel en een paar staan zelfstandige naamwoorden die een hoeveelheid aanduiden (bijvoorbeeld een maat, inhoud, gewicht, munt) en de woorden maal en keer gewoonlijk in het enkelvoud: vijfhonderd meter, drie hectare, hoeveel liter, zoveel kilogram, een paar ton,

Door Liberati Lennart

Vergelijkbare artikelen

Is de helft enkelvoud of meervoud? :: Welke kleur kan overal bij?
Handige links