Huis > I > Is Dit Een Vertrouwde Website?

Is dit een vertrouwde website?

Om te zien of een site HTTPS gebruikt, kijkt u in de navigatiebalk van uw browser of u een slotje ziet. Als u dit ziet, weet u dat de website gebruikmaakt van een vertrouwd digitaal SSL-certificaat. Met andere woorden: de verbinding met de site is beveiligd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een snelkoppeling van een website Google Chrome?

U kunt een webpagina aan uw plank toevoegen door meer hulpprogramma's te selecteren. Selecteer in de hoek van uw scherm Launcher, klik met de rechtermuisknop op het gewenste snelkoppelingspictogram in een lijst met apps en selecteer plakken.

Welke websites zijn veilig?

Websites waarvan de URL start met https in plaats van http, zijn zo'n veilige websites. Stel dat je een bankkaart hebt bij Belfius Bank. De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be.
Wat betekent certificaat niet veilig?
De websites die nog niet beveiligd zijn met een SSL certificaat krijgen nu de melding 'niet veilig' op webpagina's met wachtwoordvelden of welke financiële gegevens verzamelen. Zo willen Google en Mozilla Firefox aan hun gebruikers laten zien of een website veilig is.

Wat zijn onveilige sites?

Onveilige sites zijn websites die een bedreiging kunnen vormen voor uw computer of gevoelige informatie. Ze kunnen kwaadaardige software bevatten die uw systeem kan beschadigen, of het kunnen gespoofde sites zijn die zijn ontworpen om u persoonlijke informatie te ontfutselen. Wees voorzichtig wanneer u op internet surft en bezoek alleen sites die u vertrouwt. Als u niet zeker bent over een site, doe dan wat onderzoek om te zien of hij veilig is voordat u hem bezoekt. Hoe kan je zien of een link betrouwbaar is? Er zijn een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden om te bepalen of een link betrouwbaar is. De eerste is de bron van de link. Als de link afkomstig is van een gerenommeerde bron, zoals een bekende website of een betrouwbaar persoon, is de kans groter dat hij betrouwbaar is. Een andere factor is de inhoud van de link. Als de link verwijst naar een website of artikel dat informatie bevat die nauwkeurig en goed onderzocht is, is de kans groter dat hij betrouwbaar is. Ten slotte moet u ook rekening houden met de context waarin de link wordt gedeeld. Als de link in een positief daglicht wordt gedeeld en vergezeld gaat van andere betrouwbare bronnen, is de kans groter dat hij betrouwbaar is.

Gerelateerde artikelen

Wat is het domein van een website?

Een unieke naam op het internet is een domeinnaam. De domeinnaam is sidn. Veel websites gebruiken domeinnamen. Met een domeinnaam kun je een persoonlijk mailadres aanvragen.

Wat dit betreft, waaraan herken je een extra beveiligde website?

Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser. Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.
Men kan zich ook afvragen: is deze pagina veilig?
Open een pagina in Chrome. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de beveiliging van de site te checken: Beveiligd. Info of Niet beveiligd.

Dienovereenkomstig, hoe herken je malafide webshops?

Check de naam van de website in de adresbalk

Criminelen nemen vaak bestaande websites over die niet meer worden gebruikt. Bijvoorbeeld hoorn2016.nl of sinterklaasinommen.nl. Als de url in de adresbalk niet overeenkomt met de naam van de webshop zelf, moeten de alarmbellen gaan rinkelen.
Wat te doen bij melding Serveridentiteit niet gecontroleerd?
De melding: "Serveridentiteit niet gecontroleerd" ontstaat doordat er via een beveiligde SSL verbinding verbonden wordt terwijl het SSL certificaat niet overeenkomt met het domeinnaam.

Wat betekent het als een website niet veilig is?

De melding waarschuwt dat er geen SSL certificaat geïnstalleerd is op je domein. Voor meer uitleg over SSL lees: Wat is SSL? Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van je bezoeker en jouw website versleuteld is. Er kan niet zomaar data (leesbaar) worden afgeluisterd, zeg maar.

Door Leverick Munivez

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een beveiligde verbinding tot stand brengen? :: Hoe zet je Bitcoins om in euro?
Handige links