Huis > W > Wat Is Een Basis Woord?

Wat is een basis woord?

Basiswoorden zijn eigenlijk de vormen die je vooraan de regel in een woordenboek zou zetten: van het een zelfstandig naamwoord de onverkleinde, enkelvoudige vorm (deur; deurtje, deurtje, deurtjes zijn de flexievormen).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat betekent familie in het Nederlands?

familie - zelfstandig naamwoord uitspraak: fa-mi-lie 1. alle bloedverwanten samen: vader, moeder, etc. ♢ wij vormen een hechte familie 1.
Daarvan, wat is de betekenis van een oudtante?
tante van je vader of moeder

` , tante van vader of moeder. [familie] een tante van een ouder.

Dit in overweging nemend, hoe noem je familieleden?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van individuele families en culturen. Sommige mensen verwijzen naar hun ouders, broers en zussen en uitgebreide familie als hun "familie", terwijl anderen alleen directe familieleden als hun "familie" beschouwen. Uiteindelijk is het aan elk individu om te beslissen hoe hij zijn familie wil definiëren. Waar denk je aan bij familie? Er zijn veel verschillende soorten gezinnen, en elk gezin heeft zijn eigen unieke dynamiek. Als je aan familie denkt, denk je misschien aan je eigen directe familie, of aan een uitgebreide familie, of aan een gekozen familie. Je zou kunnen denken aan het kerngezin, dat doorgaans bestaat uit een moeder, een vader en hun kinderen. Je zou kunnen denken aan een eenoudergezin, een gezin met slechts één ouder. Je zou kunnen denken aan een grootoudergezin, een gezin waarin de grootouders de belangrijkste verzorgers zijn. U kunt ook denken aan een pleeggezin, een gezin dat kinderen opneemt die niet van henzelf zijn. Er zijn veel verschillende soorten gezinnen, en elk gezin heeft zijn eigen speciale betekenis.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je het woord aldus?

De minister zei dat we meer moeten bezuinigen.

Dit in overweging nemend, wat is de basisvorm van het woord beetje?

Uitspraak: [ˈbecə] Verbuigingen: beetje|s (meerv.) kleine hoeveelheid Voorbeeld: `een beetje suiker en een klein beetje melk`beetje bij beetje (geleidelijk)alle beetjes helpen (ook een kleine bijdrage helpt)E...
Wat is een basis vorm?
de basisvorm zelfst. naamw. (m.) meest simpele uitvoering van een vorm zonder enige versiering of variatie Voorbeeld: `Roeland, een verwoed vogelaar, bracht de eenden op doek terug tot driehoeken, cirkels en andere basisvormen.

Wat zijn de 10 meest gebruikte woorden in het Nederlands?

'De helft van wat we zeggen, bestaat uit vijftig woorden', zegt professor Marc Brysbaert, experimenteel en taalpsycholoog aan de UGent. 'Begin dus met een paar honderd van de meest gebruikte woorden: ik, je, zij, de, het, dat, hebben, zijn, gaan, kunnen, doen, naam, werk, man, mensen...
Je kunt ook vragen waar komt het woord familie vandaan?
familie 'huisgezin; geslacht of stam' [1553; van den Werve]. Ontleend aan Latijn familia 'geheel van huisgenoten (inclusief de slaven)', een afleiding bij famulus 'dienaar', van onbekende verdere herkomst.

En nog een vraag, hoe schrijf je familie in het nederlands?

Vertaal family van Engels naar Nederlands. family: familie; gezin; huisgezin; familieband; gezinsverband; serie.

Door Jules

Vergelijkbare artikelen

Is familie een zelfstandig naamwoord? :: Hoe virtueel geheugen vergroten Windows 10?
Handige links