Huis > H > Hoe Heet De Techniek Van Fijne Barstjes Maken In Een Verf Of Glazuurlaag?

Hoe heet de techniek van fijne barstjes maken in een verf of glazuurlaag?

Craquelé of craquelure is het ontstaan van fijne barstjes in een deklaag, zoals een grondlaag, een verflaag, een laklaag of een glazuurlaag. Er zijn allerlei verschillende craquelé effecten, van subtiel tot grof.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe heet de professor uit de stripreeks Jommeke?

Professor Gobelijn komt uit de Vlaamse stripreeks Jommeke. Iedereen spreekt hem aan als Professor Gobelijn. Hij is jarig op 25 augustus.

Trouwens, hoe heet een schilderij met afbeeldingen uit het dagelijks leven?

Hoe heet een schilderij met afbeeldingen uit het dagelijkse leven? Een genrestuk is een schilderij met een voorstelling uit het dagelijkse leven of uit de alledaagse omgeving. Het genre van de genreschilderkunst kreeg die benaming pas in de negentiende eeuw. Dit genre werd populair in de zeventiende eeuw.
Vervolgens, wat is een spuwer?
Een spuwer is een uitmonding van een goot, vergaarbak, rond raam of waterbekken. De spuwer zorgt ervoor dat het hemelwater niet (direct) langs de gevel loopt, waardoor minder hemelwater langs de gevel naar beneden loopt en het hemelwater de gevel minder verontreinigt.

Men kan zich ook afvragen: wat betekent waterspuwer?

Het woord waterspuwer komt van het Franse woord gargouille, dat keel of slokdarm betekent. Het woord werd voor het eerst gebruikt om een gesneden of gebeeldhouwd wezen aan te duiden dat werd gebruikt om de dakranden van gebouwen te versieren. Gargoyles werden vaak gebruikt om dieren of monsters af te beelden, en men geloofde dat ze de gebouwen waaraan ze bevestigd waren, beschermden tegen boze geesten. Daarvan, waar komt de naam gotiek vandaan? De oorsprong van het woord "Gotisch" is onzeker. Het zou afkomstig kunnen zijn van de Oost-Germaanse stam van de Goten, die Italië binnenvielen in de 5e eeuw na Christus. De Goten stonden bekend om hun liefde voor kennis, en mogelijk hebben zij de term geïntroduceerd om te verwijzen naar de architectuurstijl die zij meebrachten. Het woord kan ook afkomstig zijn van het Latijnse woord "guttus", dat "puntig" betekent. Dit zou de puntige bogen beschrijven die kenmerkend zijn voor de gotische architectuur.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Waarom is het goed om je mening te geven?

Wanneer je je mening geeft, maar anderen zijn het er niet mee eens dan zie je het ook eens vanuit een ander perspectief. Dit geeft veel inzicht in de denkwijze van anderen. Het kan er ook voor zorgen dat jouw mening verandert. Door het dialoog aan te gaan met collega's, kan er een discussie ontstaan over het onderwerp.
Wat is een visie hebben?
Het woord 'visie' is afgeleid van het Latijnse videre, wat zien of kijken betekent. Jouw visie is dus jouw kijk (op de wereld) en beschrijft hoe jij de wereld ziet. Andere woorden die hiervan afstammen zijn 'video' en 'televisie' (op afstand bekijken). Een bedrijfsvisie is meestal enkele alinea's lang.

Wat is het verschil tussen een mening en een oordeel?

Oordelen en je mening geven

Er is een verschil tussen een oordeel hebben of je mening geven. Oordelen gaat vaak over het gedrag van een ander en je mening is een waarde of norm vanuit jezelf.
Wat is een mening hebben?
Een mening heeft betrekking op een onderwerp. Met het uitspreken van een mening maak je kenbaar hoe je ergens over denkt. Een mening uit zich in een uitspraak en de wezenlijke opdracht van de mening is een waardebepaling of beoordeling. Een mening geeft weer hoe iemand iets ziet.

Dienovereenkomstig, wat is een feit en wat is een mening?

Een feit is iets wat echt zo is. Je kunt het controleren en bewijzen. Het is over het algemeen iets concreets en je kunt het niet weerleggen. Een mening is iets wat persoonlijk is, jij denkt zo.

Door Chapa

Vergelijkbare artikelen

Wat is de voornaam van Beethoven 6 letters? :: Hoe wordt een geformuleerde mening genoemd?
Handige links