Huis > W > Wat Gebeurt Er Bij Een Cyberaanval?

Wat gebeurt er bij een cyberaanval?

Een cyberaanval is een aanval op ICT, zoals computers, servers en websites. Zo'n aanval wordt gedaan door criminelen, hackers en terroristen. Zij willen hiermee persoonlijke informatie verkrijgen. Of een belangrijk systeem platleggen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met een zip bestand?

Wat is een zip-bestand? Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand. De bestandsgrootte van een gecomprimeerd bestand is kleiner dan de andere bestanden. Het zip-bestand neemt minder opslagruimte in beslag en u kunt alle afzonderlijke bestanden samenvoegen tot één bestand.

En nog een vraag, wat valt onder cybercrime?

Cybercrime betekent hetzelfde als computercriminaliteit of cybercriminaliteit. Cybercrime zijn misdaden die gepleegd worden met een ICT-middel, dus een computer, smartphone, smartwatch of tablet, gericht op een ander ICT-middel. Dus met een computer een virus verspreiden op andere computers is cybercrime.
Dit in overweging nemend, wie pleegt cybercrime?
Cybercrime op bestelling

Dat zijn de mensen die vroeger inbraken pleegden. Zij kopen op internet een phishingkit of ransomwarekit. Dat zijn kant-en-klare pakketten, gemaakt door technische criminelen. Er bestaat zelfs 'cybercrime as a service'." Oftewel: een abonnement op cybercrimemiddelen.

Mensen vragen ook: hoe werken cyberaanvallen?

Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien er veel verschillende soorten cyberaanvallen kunnen worden uitgevoerd. Enkele van de meest gebruikte methoden door aanvallers zijn echter:
1. Malware: Dit is een soort software die is ontworpen om computers te beschadigen of uit te schakelen. Het kan worden gebruikt om gevoelige informatie te stelen, bestanden te verwijderen of zelfs de controle over een systeem over te nemen.
2. Phishing: Dit is een soort social engineering-aanval waarbij mensen worden misleid om gevoelige informatie vrij te geven of schadelijke software te downloaden.
3. DDoS: Bij dit type aanval wordt een systeem overspoeld met verzoeken om het te overbelasten en te laten crashen.
4. SQL-injectie: Bij dit type aanval kunnen aanvallers kwaadaardige code uitvoeren op een database door kwetsbaarheden uit te buiten in de applicatie die ermee interageert.
5. Zero-day exploits: Dit zijn aanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van voorheen onbekende kwetsbaarheden in software of hardware. Ze kunnen bijzonder gevaarlijk zijn omdat er geen manier is om zich ertegen te verdedigen totdat ze zijn uitgevoerd. Hoe groot is de kans op een cyberaanval? Er is niet één antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder het type organisatie, de omvang, de branche waarin het zich bevindt, de locatie en de beveiligingshouding. Uit een onderzoek uit 2017 van Cybersecurity Ventures bleek echter dat bijna 60% van de ondervraagde bedrijven zei in de afgelopen 12 maanden een cyberaanval te hebben meegemaakt. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen maar zal toenemen naarmate het aantal cyberaanvallen blijft toenemen en meer bedrijven het doelwit worden.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er na 40 minuten Zoom?

Als de vergaderingen niet langer duren dan 40 minuten, kunt u een videoconferentie houden met maximaal 100 deelnemers. Deelnemers worden uitgesloten van de vergadering als ze langer dan 40 minuten blijven. Stoort het u niet dat u ze weer moet bellen?

Daarvan, wat is het hoofddoel van cyber oorlogsvoering?

Cyberoorlog of informatieoorlogvoering is een soort oorlogvoering waarbij hackers uit politieke motieven natiestaten aanvallen met computer- of netwerksabotage en spionage.
Wat dit betreft, hoeveel soorten cybercrime zijn er?
We benoemen zes soorten cybercrime die regelmatig voorkomen bij bedrijven: hacken, ransomware, phishing, identiteitsfraude, DDoS-aanvallen en menselijke fouten.

Wat is een criminele hacker?

Hackers vallen je bedrijf op verschillende manieren aan. Het doel is vaak: toegang krijgen tot je inloggegevens of andere gevoelige informatie. Die gegevens verkopen ze door, gebruiken ze om je af te persen en voor zakelijke identiteitsfraude, of om geld van je rekening te halen.
Wat is gedigitaliseerde criminaliteit?
Gedigitaliseerde criminaliteit betreft traditionele delicten waarbij ICT als middel wordt ingezet, maar niet het doel is. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over (doods)bedreigingen via WhatsApp of aan- en verkoopfraude via Marktplaats.nl.

Wat dit betreft, wat zijn de belangrijkste wetsartikelen als het om computer criminaliteit gaat?

De Wet van tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering in verband met de verbetering en versterking van de opsporing en vervolging van computercriminaliteit (computercriminaliteit III) trad op in werking.

Door Emmerich Vergara

Vergelijkbare artikelen

Waarom maken sommige overheden gebruik van cybercrime? :: Hoeveel mensen passen in Super Bowl?
Handige links