Huis > W > Wat Doe Je Met Een Bullet Journal?

Wat doe je met een bullet journal?

Eigenlijk is het een planner, dagboek, agenda, to-do list en schetsboek in één. Reden genoeg om eens goed te kijken: wat is een bullet journal? Agenda's, notitieboekjes en schetsboeken – de voorlopers van de bullet journal – bestaan al eeuwenlang.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je bullet points?

De beste woorden om te onthouden staan aan het begin en eind van de lijst. Het begin van de lijst wordt het onset-effect genoemd en het einde het recency-effect.

Dus, wat heb je nodig om een bullet journal te maken?

Wat je nodig hebt om te beginnen met een bullet journal

  • Een schrift of leeg boekje. Koop of gebruik een schriftje of leeg boekje om te beginnen.
  • Potlood en gum.
  • Liniaal.
  • Pennen.
  • Papier.
  • Tape & stickers.
  • Ponzen.
Hoe journal ik? Probeer het vooral te koppelen aan hoe je je voelt. Bijvoorbeeld dat als je je niet zo fijn voelt en en beetje down voelt, dat je dan je journal erbij pakt. Of als je iets wilt plannen, dat je dat dan uitwerkt in je bullet journal en dan gelijk even kijkt of je jezelf nog aan je eigen planning houdt.

Daarvan, hoe bullet journal indelen?

Er is niet één manier om een bullet journal te organiseren; dat is geheel aan het individu. Sommige mensen ordenen hun dagboek graag op datum, terwijl anderen liever op onderwerp ordenen. Sommige mensen gebruiken een combinatie van beide methoden. Het belangrijkste is een systeem te vinden dat voor u werkt en waaraan u zich kunt houden. Vervolgens, wat is een goede bulletjournal? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat de behoeften en voorkeuren van mensen zo uiteenlopen. Sommige mensen geven de voorkeur aan eenvoudige, minimalistische bullet journals, terwijl anderen graag meer creatieve en decoratieve elementen opnemen. Uiteindelijk is de beste bullet journal degene die voor jou het beste werkt en je helpt georganiseerd en op schema te blijven.

Welke pennen bij een bullet journal?

Pennen op waterbasis zijn bijzonder geschikt voor bullet journaling, want ze drukken bij de meeste soorten papier niet door. De inkt blijft op het papier, trekt er niet in en drukt dus ook niet door. Daarom zijn ze ideaal voor het werken in schriften waarin beide kanten van de pagina gebruikt worden. Wat te schrijven in een journal? Schrijf elke dag over de lichtpuntjes van de dag, de dingen die je blij maakte of waar je dankbaar voor bent. Of de wensen die je hebt, mooie herinneringen die opkomen of de beste grappen van de dag. Wat je ook schrijft, positieve energie is key.

Hoe werkt een journal?

Een Journal, oftewel een dagboek of een logboek, is een boek die je helemaal zelf in kan vullen naar wat jij wil. Je kan een Journal gebruiken als agenda, maar ook om herinneringen in te schrijven, als plakboek, je kan er lijstjes in kwijt, eigenlijk kan je het helemaal aanpassen naar wat jij wil. Waar kan ik een bullet Journal kopen? Je kunt een bullet journal kopen bij een aantal verschillende winkels, zowel fysiek als online. Een aantal populaire opties zijn bijvoorbeeld de webshops van Etsy of Amazon. Je kunt ook terecht bij veel boekhandels of papierwarenwinkels.

Daarvan, welke fineliner bullet journal?

Als je een bullet journal wilt aanschaffen, is het belangrijk om te bepalen welk soort pen je wilt gebruiken. Een fineliner is een dunne pen met een fijne punt, waardoor het ideaal is voor fijne details en precisie. Er zijn veel verschillende fineliners op de markt, dus het is belangrijk om een paar dingen te overwegen voordat je een aankoop doet.
Ten eerste moet je bepalen hoeveel inkt je nodig hebt. Sommige mensen gebruiken hun fineliner voor het maken van dunne lijnen, terwijl anderen liever dikkere lijnen maken. Hoeveel inkt je nodig hebt, is dus afhankelijk van hoe je je pen wilt gebruiken.
Ten tweede moet je kijken naar de punt van de pen. Sommige fineliners hebben een ronde punt, terwijl andere een vierkante punt hebben. Kies een punt die bij jouw stijl past.
Ten derde moet je kijken naar de prijs. Fineliners kunnen variëren in prijs, dus je moet bedenken hoeveel je bereid bent te spenderen. Sommige mensen vinden het belangrijk om een duurdere pen te kopen, omdat ze dan langer meegaat. Anderen vinden het echter prima om een go

Door Austine

Hoe te beginnen met journaling? :: Wat is de hardste JBL?
Handige links