Huis > K > Kan Chromecast Alleen Via Wifi?

Kan Chromecast alleen via wifi?

Bijvoorbeeld om een Youtube filmpje of Netflix video af te spelen. Maar ook de bediening van de Chromecast via je smartphone en tablet verloopt via diezelfde WIFI verbinding. Kortom: je hebt WIFI nodig voor de Chromecast. Zonder WIFI werkt de Chromecast niet.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik weer wifi op mijn mobiel?

Met de instellingen-app op je toestel kun je netwerken toevoegen, delen of vernietigen. Het internet. Als u van netwerk wilt wisselen, tikt u op een netwerknaam. U kunt de netwerkinstellingen wijzigen door op het netwerk te tikken.

Wat voor tv heb je nodig voor Chromecast?

Wat heb ik nodig voor een Chromecast? Voor een Chromecast (niet de audioversie) heb je een televisie met een vrije hdmi-poort nodig. Daarnaast heb je een wifi-verbinding nodig, waar je Android-toestel ook mee verbonden is. Om de Chromecast in te stellen, gebruik je de Google Home-app. Welke tv heeft een ingebouwde Chromecast? Je herkent televisies en mediaspelers met ingebouwde Chromecast aan de term 'Chromecast built-in'. Vrij vertaald staat daar 'Chromecast ingebouwd'. Anders moet je letten op de term Google Cast. Dat is een parapluterm voor alle apparaten die de technologie van Google ondersteunen.

Heb je een Chromecast nodig bij een Smart TV?

Nee, je hebt geen Chromecast nodig met een Smart TV. Een Smart TV heeft ingebouwde Chromecast-functionaliteit, dus u kunt uw tv gebruiken om inhoud van uw telefoon of tablet te casten. Waarom verbind mijn iPhone niet met Chromecast? Als uw iPhone geen verbinding maakt met uw Chromecast, zijn er een paar dingen die u kunt proberen:
1. Start uw iPhone en Chromecast opnieuw op.
2. Zorg ervoor dat je iPhone en Chromecast op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zitten.
3. Update uw iPhone en Chromecast naar de nieuwste software.
4. Controleer op eventuele interferentie van andere apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk, zoals een magnetron of babyfoon.
5. Als u een openbaar Wi-Fi-netwerk gebruikt, probeer dan opnieuw verbinding te maken met het netwerk of maak verbinding met een ander Wi-Fi-netwerk.
6. Als u nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met de ondersteuning van Apple of Google.

Gerelateerde artikelen

Waarom WiFi op dvd speler?

De speler moet verbinding kunnen maken met uw thuisnetwerk en met het internet. Een netwerkkabel kan worden gebruikt om alle spelers met deze functies te verbinden. Het is gemakkelijker om een draadloze verbinding te gebruiken.

Hoe cast ik van iPhone naar tv?

Video vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch synchroon streamen naar een tv

  1. Verbind uw apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Zoek de video die u wilt streamen.
  3. Tik op 'AirPlay' .
  4. Kies uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
Vervolgens, kan iphone niet verbinden met chromecast? Via de Google Home-app
  • Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast.
  • Open de Google Home-app .
  • Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  • Tik rechtsboven op Instellingen Meer instellingen. Opnieuw opstarten.

Waarom lukt casten niet?

Chromecast werkt niet, hoe los je dit op? De oplossing ligt vaak bij de wifi, zorg dus dat je met hetzelfde netwerk verbonden bent, maar ook updates kunnen het probleem fixen. Als laatste oplossing kun je de Chromecast resetten, waarna deze weer normaal moet werken. Dus, hoe casten naar samsung tv? Als je een Samsung TV wilt aansluiten op een andere bron, zoals een computer of een externe harde schijf, dan heb je twee opties. Je kunt een kabel gebruiken of je kunt de beelden 'casten'. Beide opties werken goed, maar casting is meestal de beste keuze omdat het een draadloze verbinding maakt.
Om content te casten naar je Samsung TV, heb je twee dingen nodig: een apparaat dat de content uitzendt (bijvoorbeeld een smartphone of een tablet) en een apparaat dat de content ontvangt (je Samsung TV). De apparaat die de content uitzendt, moet verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk als je TV.
Om content te casten vanaf een apparaat naar je Samsung TV:
1. Zorg ervoor dat je apparaat en je TV zijn aangesloten op hetzelfde WiFi-netwerk.
2. Open de app op je apparaat waarmee je de content wilt afspelen.
3. Zoek naar het cast-icoon in de app (dit is meestal een rechthoek met drie stippen in een rij).
4. Selecteer je Samsung TV in de lijst met beschikbare apparaten.
5. De content zal nu getoond worden op je TV.

Waarom doet Smartview het niet?

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waarom Smartview niet werkt. Het kan zijn dat de Smartview-app niet goed is geïnstalleerd, of dat er een probleem is met de Smartview-server. Het kan ook zijn dat de gebruiker niet goed is aangemeld bij de Smartview-server.

Door Hesky Mahany

Vergelijkbare artikelen

Kan een Chromecast op mobiele hotspot? :: Hoe cast ik van telefoon naar tv?
Handige links