Huis > W > Wat Is Een Stapelgrafiek?

Wat is een Stapelgrafiek?

Stapeldiagram en vlakdiagram

Hieronder zie je een voorbeeld van een stapeldiagram. In plaats van meerdere staafjes naast elkaar, kun je ook een staafdiagram tekenen waarbij de staafjes op elkaar staan. Met behulp van de legenda kun je zien welk stukje bij welk jaar hoort.

Lees verder

Waarom geen cirkeldiagram gebruiken?

Cirkeldiagrammen (taartdiagrammen) hebben een aantal problemen. Die maken het lastig de informatie in een dergelijke grafiek op een correcte manier te interpreteren. Het eerste probleem is dat een cirkeldiagram niet goed werkt als er teveel sectoren (taartpunten) zijn. Dat speelt ook in de grafiek hierboven. Dienovereenkomstig, waarom taartdiagram? Cirkeldiagrammen zijn het meest geschikt wanneer de verschillende categorieën sterk in grootte verschillen. Wanneer de categorieën (ongeveer) even groot zijn is een staafdiagram een geschiktere presentatievorm.

Wat is het verschil tussen een diagram en een grafiek?

Een diagram is een vereenvoudigde tekening die een systeem of proces voorstelt. Een grafiek is een diagram dat de relaties tussen twee of meer variabelen weergeeft. Hoe een tabel maken in Google Spreadsheets? 1. Om een tabel te maken in Google Spreadsheets, selecteer je eerst de cellen die je in je tabel wilt opnemen.
2. Klik vervolgens op het menu "Invoegen" en selecteer "Tabel."
3. In het dialoogvenster "Tabel" dat verschijnt, zorgt u ervoor dat het "Bereik" is ingesteld op het cellenbereik dat u in stap 1 hebt geselecteerd.
4. Klik tenslotte op "OK" om de tabel in te voegen.

Hoe maak je een grafiek in spreadsheets?

Een diagram of grafiek maken

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen die je wilt opnemen in het diagram.
  3. Klik op Invoegen. Diagram.
Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik een diagram? U kunt een eenvoudige grafiek maken in Word door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.
  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.
  3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.

En nog een vraag, wat voor soort grafieken zijn er?

Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.
Hoe twee grafieken samenvoegen Excel? Om twee grafieken in Excel samen te voegen, moet je eerst de gegevens selecteren die je wilt gebruiken voor de grafieken. Vervolgens klik je op 'Invoegen' en 'Grafiek' in het menu bovenaan het scherm. Er zullen verschillende grafiektypen verschijnen. Kies de grafiek die je wilt gebruiken en klik vervolgens op 'OK'. Excel zal de grafieken dan automatisch samenvoegen.

Hoe bewerk je een grafiek in Word?

Om een grafiek in Word te bewerken, ga je naar de taakbalk en klik je op 'Invoegen'. In het menu dat verschijnt, klik je op 'Grafiek'. Er zal nu een pop-upvenster verschijnen met verschillende soorten grafieken. Selecteer de grafiek die je wilt gebruiken en klik vervolgens op 'OK'.
De grafiek zal nu verschijnen in je Word-document. Om deze te bewerken, klik je met de rechtermuisknop op de grafiek en selecteer je 'Grafiek bewerken'. Er zal nu een nieuw venster verschijnen met verschillende opties voor het bewerken van de grafiek. Hier kun je onder andere de kleuren, het design en de layout aanpassen.

Door Dwyer

Hoe maak je een cirkeldiagram in Excel? :: Hoe bereken je een cirkeldiagram uit?
Handige links