Huis > W > Wat Is Een Abnormaal Ctg?

Wat is een abnormaal CTG?

Het verdient aanbeveling continue CTG-bewaking toe te passen bij zwangeren met een verhoogd risico op perinatale asfyxie. De werkgroep is van mening dat bij twijfel over de foetale conditie (abnormaal CTG zonder STAN of bepaalde situaties tijdens een STAN-registratie) het verrichten van een MBO aan te bevelen is.

Lees verder

Hoe zie je harde buiken op CTG?

Je krijgt twee 'knoppen' op je buik, die (los) worden vastgemaakt met twee elastische banden. Een knop is voor de hartslag van je kindje en de andere knop is om eventuele harde buiken of contracties te registreren. Wat is toco bij CTG? Wat is een CTG? Een CTG, afkorting voor cardiotocogram, is een onderzoek waarbij een apparaatje de hartslag van je ongeboren kindje meet (cardio). Ook kan het eventuele activiteit van jouw baarmoeder waarnemen en monitoren (toco).

Hoe weet je dat je weeën hebt?

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat je aan het bevallen bent:
Regelmatige, sterke weeën. U kunt deze voelen als een aanspanning in uw onderbuik die komt en gaat.
Een verandering in je slijmprop. Dit is de slijmprop die je baarmoederhals tijdens de zwangerschap heeft afgesloten.
Water breken. Dit is wanneer je vliezen scheuren en je een stroompje vocht ervaart.
Lage rugpijn. Deze pijn kan komen en gaan, of constant zijn.
Bloeduitstorting. Dit is wanneer je bloedig slijm uit je vagina ziet komen. En nog een vraag, wat is normale toco waarde? Een normale toco-waarde ligt doorgaans tussen 0,4 en 0,6. Deze waarde kan enigszins verschillen, afhankelijk van het individu en de specifieke situatie.

Hoe ziet een normaal CTG eruit?

Je ziet twee curves. De hartslag van je baby staat meestal bovenaan en je weeënactiviteit onderaan. Bij een normaal CTG is de hartslag van je baby variabel. De hartslag versnelt (acceleratie) en daalt (deceleratie) vaak. Mensen vragen ook: wat is een foetale tachycardie? Bij een tachycardie staat het foetale myocardium onder verhoogde druk om een adequate cardiovasculaire output te behouden. In hoofdstuk 4 en 5 worden de factoren beschreven die een rol spelen in de ontwikkeling van congestief hartfalen en foetale hydrops, in geval van een tachycardie.

Kan je hartslag baby voelen in buik?

Je kan het hartje van je baby horen vanaf 12 weken zwangerschap. Je beluistert het waarschijnlijk voor het eerst tijdens de termijnecho. Voor deze tijd zit de baarmoeder nog verstopt achter je schaambeen. De geluidsgolven kunnen niet door dit bot heen. Hoe hoog is de hartslag van een baby in de buik? De hartslag van een ongeboren baby is ongeveer 140 slagen per minuut. Dit kan echter variëren tussen de 110 en de 160 slagen per minuut.

Trouwens, waarom schedelelektrode?

De skull electrode is een medische uitvinding die ervoor zorgt dat elektroden die op het hoofd geplaatst worden, beter contact maken met het weefsel. Dit komt doordat de skull electrode een metalen plaat heeft die over het hoofd geplaatst wordt. De elektroden die op het hoofd geplaatst worden, worden door de metalen plaat beter vastgehouden, waardoor er een betere verbinding ontstaat.

Door Mandal

Hoe hoog moet een weeën zijn? :: Hoe maak ik een CSV lijst?
Handige links