Huis > W > Wat Is Een Platte Database?

Wat is een platte database?

Een platte database is in wezen een eenvoudige tabel, een tweedimensionale reeks gegevenselementen, waarbij alle elementen in dezelfde kolom gelijksoortige waarden bevatten, terwijl alle elementen van een rij aan elkaar gerelateerd zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een database?

Naast het vak Bestandsnaam, blader naar de nieuwe locatie en klik op OK. Klik op Aanmaken. De database wordt aangemaakt met een lege tabel genaamd Tabel1 en wordt geopend in de Datablad-weergave.

Dienovereenkomstig, hoe start je ms access?

Access

Als in Access een dialoogvenster Aanmelden wordt weergegeven met een lege lijst met gebruikers:

  1. Klik op Nieuwe gebruiker.
  2. Vul het formulier Gebruikersgegevens in.
  3. Klik op Opslaan & sluiten.
  4. Selecteer de zojuist ingevoerde gebruikersnaam en klik op Aanmelden.
Dit in overweging nemend, hoe werkt een database? Een database is een georganiseerde verzameling gestructureerde informatie of data, die doorgaans elektronisch wordt opgeslagen in een computersysteem. Een database wordt meestal beheerd door een databasebeheersysteem (Database Management System, of DBMS).

Dit in overweging nemend, welke alternatieve programma's voor het bouwen van relationele databases bestaan er?

Er zijn een paar alternatieven voor het gebruik van een relationele database om gegevens op te slaan. Eén optie is het gebruik van een NoSQL-database, die meestal wordt gebruikt voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens die niet goed geschikt zijn voor een relationele database. Een andere optie is het gebruik van een objectgeoriënteerde database, die ontworpen is om gegevens op te slaan in een objectgeoriënteerd formaat. Welke SQL statements gebruik je om een database aan te maken? De SQL-statements die worden gebruikt om een database aan te maken zijn afhankelijk van het gebruikte databasemanagementsysteem (DBMS). Als u bijvoorbeeld het MySQL DBMS gebruikt, gebruikt u de volgende SQL-statements om een database aan te maken:
CREATE DATABASE database_name;
USE database_name;
CREATE TABLE table_name (
column1 datatype,
column2 datatype,
column3 datatype
);
Als u het Microsoft SQL Server DBMS gebruikt, gebruikt u de volgende SQL-statements om een database aan te maken:
CREATE DATABASE database_name;
GO
USE database_name;
GO
CREATE TABLE table_name (
column1 datatype,
column2 datatype,
column3 datatype
);
GO

Gerelateerde artikelen

Welke buikspieroefeningen voor platte buik?

Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats uw handen achter uw hoofd en span uw buikspieren aan. Houd deze positie een seconde vast. Na 1 seconde laat u uw lichaam weer zakken naar de beginpositie. U moet de oefening herhalen.

Wat is een query in SQL?

Met een query (Engels voor vraagstelling) wordt in de informatica een opdracht bedoeld die aan een database wordt gegeven om een bepaalde actie uit te voeren, die ook potentieel gegevens teruggeeft. De term wordt ook gebruikt voor een zoekstring die in een zoekmachine wordt ingevoerd. Wat doet MySQL? MySQL is een open source relationele databasebeheersysteem. Wat WordPress-sites aangaat, betekent dat: het helpt je bij de opslag van al je blogposts, gebruikers, plugin-informatie etc. Het slaat die informatie op in separate “tabellen” en koppelt die met “sleutels” aan elkaar.

Hoe ontwerp je een tabel?

Selecteer de tabel waarvan u de eigenschappen wilt instellen. Klik op het tabblad Start in de groep Weergaven op Weergave en klik op Ontwerpweergave. Klik op het tabblad Ontwerpen in de groep Weergeven/verbergen op Eigenschappenvenster. Het eigenschappenvenster van de tabel wordt weergegeven. Wat is een record in Access? Een record in Access is een rij met gegevens in een tabel. Een record bevat de waarden voor alle velden in een tabel.

Wat is een veld in Access?

In het Access-programma is een veld een container voor een bepaald soort gegevens. Een veld heeft een naam en een datatype. Het datatype bepaalt welke soort gegevens in het veld kunnen worden opgeslagen, bijvoorbeeld getallen, tekst of datums.

Door Mazurek

Vergelijkbare artikelen

Wie gebruikt er een databank? :: Hoe maak je een goede database?
Handige links