Huis > W > Wat Is Een Datumnotatie?

Wat is een datumnotatie?

Een datum wordt bij voorkeur als geschreven. De dag wordt als cijfer genoteerd, de naam van de maand wordt met kleine letters voluit geschreven en het jaartal bestaat uit vier cijfers. In een verkorte datumnotatie wordt de maand met een cijfer van 01 tot 12 weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt datumnotatie in Excel?

Klik op het tabblad Getal in het dialoogvenster Celeigenschappen om de cellen te selecteren die u wilt wijzigen.

Vervolgens, wat komt eerst datum of dag?

De elementen worden niet overal in dezelfde volgorde geschreven. Met name in de volgorde van dag en maand komen verschillen voor. Zo is in het Nederlands taalgebied de volgorde dag-maand-jaar gebruikelijk, terwijl men in de Verenigde Staten de volgorde maand-dag-jaar hanteert. Dienovereenkomstig, hoe zet je een datum neer in het engels?

Lees de volgende voorbeelden eens:

  1. .
  2. June the 10th, 2020.
  3. June 10th, 2020.
  4. 06/10/2020.

Hoe kort je geboortedatum af?

Er is niet één gestandaardiseerde manier om geboortedatum af te korten. Enkele gangbare manieren zijn "DOB", "dob" en "D.O.B.". Wat dit betreft, wat is de datum van vandaag in cijfers? De datum van vandaag in getallen is 4/21/2020.

Dienovereenkomstig, hoe datum doortrekken in excel?

Vulgreep gebruiken

  1. Selecteer de cel met de eerste datum. Sleep de vulgreep over de aangrenzende cellen die u wilt vullen met opeenvolgende datums.
  2. Selecteer de vulgreep. in de rechterbenedenhoek van de cel, houd ingedrukt en sleep om de rest van de reeks te vullen.
Hoe schrijf je een datum volgens de NBN normen? Die notatiewijzen worden vermeld in de Belgische norm voor het indelen en typen van documenten (NBN Z 01-002) van het Bureau voor Normalisatie. In brieven en in een lopende tekst heeft een notatie in cijfers en woorden de voorkeur: 9 augustus 2021.

Hoe schrijf je 2021 voluit?

Jaartallen volgen dezelfde regels voor aaneenschrijven als gewone telwoorden. Correct is dus vijftienhonderd(en)zes, negentienhonderddrieënnegentig en tweeduizend (en) vier. Bovendien, hoe schrijf je getallen uit? Er zijn verschillende manieren om cijfers te schrijven in het Nederlands. De meeste mensen schrijven cijfers met cijfers, maar sommige mensen schrijven cijfers met woorden.
Cijfers met cijfers:
Als je cijfers met cijfers wilt schrijven, schrijf je gewoon de cijfers neer zoals je ze ziet. Dit is de meest voorkomende manier om cijfers te schrijven.
Voorbeeld:
Ik heb twee broers en drie zussen.
Cijfers met woorden:
Als je cijfers met woorden wilt schrijven, schrijf je de cijfers uit in woorden.
Voorbeeld:
Ik heb twee broers en drie zussen.

Wat dit betreft, hoe schrijf je een datum in het engels?

De datum in het Engels schrijven gaat als volgt:
Dag-maand-jaar
Bijvoorbeeld:
12-04-2020
of
04-12-2020

Door Jansson Kreier

Hoe noteer je tijd in het Engels? :: Wat is mijn Levensnummer?
Handige links