Huis > H > Hoe Wordt Een Cd Gelezen?

Hoe wordt een cd gelezen?

Het lezen van de putjes gebeurt met een diode-laser met een golflengte van 780 nm. De putjes zijn ongeveer 125 nm diep en 500 nm breed en variƫren in lengte van 833 tot 3054 nm lang. De reflectie van het laserlicht wordt continu gemeten en hieruit wordt het originele signaal teruggerekend.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je telefoon wordt afgeluisterd?

Loop naar een radio of televisie als u aan het bellen bent als u vermoedt dat uw telefoon wordt afgeluisterd. Als u naast een ander elektrisch apparaat staat, is de kans groot dat er interferentie optreedt, zelfs als er geen hoorbare interferentie in de telefoon is.

Hoeveel minuten muziek op cd?

Je kunt ongeveer 74 minuten muziek kwijt op een audio-cd van 650 MB of ongeveer 150 mp3-bestanden op een schijf van dezelfde grootte. Sommige cd's kunnen 700 MB muziek bevatten. Bovendien, wat was er voor de cd? Niet vreemd: de cd was immers bedoeld als opvolger van de lp. Na jaren van testen en bijschaven werd in 1978 echter de cd-schijf met een diameter van 11,5 cm aan de internationale pers gepresenteerd.

Hoe heette de machine die Ada hielp ontwerpen en waarvoor zij het allereerste computerprogramma schreef?

Ada hielp bij het ontwerpen en schrijven van het allereerste computerprogramma voor de Analytical Engine, die was ontworpen door Charles Babbage. En nog een vraag, hoe zag de computer er vroeger uit? De computer zag er vroeger uit als een grote, logge machine die veel ruimte innam. Er zaten een monitor, toetsenbord en muis aan vast, en een grote CPU-toren waarin de onderdelen van de computer waren ondergebracht.

Gerelateerde artikelen

Waarom wordt mijn tweede scherm niet gedetecteerd?

Als u op de externe monitor niet ziet wat u verwacht te zien, moet u alle accessoires van de pc verwijderen. Conflicten kunnen worden veroorzaakt door aangesloten docking stations. De kabel van de PC naar de monitor moet worden vastgezet.

Wat dit betreft, waarom werd de eerste computer gemaakt?

In de Tweede Wereldoorlog wilden mensen in het leger snel kunnen rekenen. Bijvoorbeeld om uit te rekenen waar een kogel uit een kanon heen zou vliegen als hij werd afgeschoten. Toen ontstonden de eerste echte computers. Dit waren enorme apparaten. Dienovereenkomstig, hoe groot waren de eerste computers? De ENIAC in getallen

De ENIAC nam de ruimte in van een paar klaslokalen en hij woog 30 ton, dat is 30.000 kilogram. Om de ENIAC te laten werken zaten er vele duizenden elektronica-onderdelen in, zoals elektronenbuizen (de voorlopers van computerchips), diodes, weerstanden en condensatoren.

Hoe vind ik de leeftijd van mijn computer?

Ga naar het zoekscherm van Windows en vul Systeeminfo in. Nadat je op enter hebt gedrukt, verschijnt er een scherm met informatie over je laptop. Als het goed is staat er een datum in de rij van BIOS-versie/datum. Deze datum komt als het goed is redelijk overeen met de leeftijd van je laptop. Dit in overweging nemend, wie is de uitvinder van de computer wikikids? Volgens WikiKids is de computer uitgevonden door Charles Babbage. Hij ontwierp de eerste programmable computer in de jaren 1830. Babbage's ontwerp was echter nooit helemaal afgerond.

Daarvan, waarom heeft men de naam computer gekozen?

De naam computer is afgeleid van het Engelse woord 'computare' dat 'rekenen' betekent. In het begin werd de term computer alleen gebruikt voor mensen die werkten met rekenmachines. Later werd de term ook gebruikt voor de machines zelf.

Door Ragouzis Boria

Vergelijkbare artikelen

Welke Disney abonnementen zijn er? :: Wat betekent floppy's?
Handige links