Huis > H > Hoe Herken Je Een Doorgebrande Zekering?

Hoe herken je een doorgebrande zekering?

Een defecte zekering is eenvoudig te herkennen aan de zwart geworden isolerende en transparante buitenlaag of geleidende strip. Ook kan de metalen draad in de zekering doorgebroken zijn om de stroom te onderbreken. Raadpleeg het autoboekje om te weten waar het zekeringenkastje en de betreffende zekering zich bevinden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke zekering is voor aansteker?

De stekker van de sigarettenaansteker heeft een interne MAX 3A-zekering.

Hoe kan je zien of Glaszekering kapot is?

Als de zekering is doorgebrand, toont de meter een weerstand die naar oneindig gaat, of helemaal niets, of de meter signaleert de onderbreking van de kabel met een akoestisch en/of lichtsignaal. Bovendien, welke zekering is kapot? Als er een probleem is en u wilt de zekering controleren staat in het onderhoudsboekje vaak welke zekering u moet controleren. In de meeste gevallen staan aan de onderkant van de deksel van de zekeringenkast de nummers van de zekeringen en mogelijk waarvoor de zekering gebruikt wordt.

En nog een vraag, welke zekering is van de radio?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het verschilt per merk en model auto. In de meeste gevallen zal de zekering voor de radio zich echter in de zekeringkast onder het dashboard bevinden. Dienovereenkomstig, hoe ziet een gesprongen zekering eruit? Een doorgebrande zekering lijkt op een gebroken draad. De metalen draad in de zekering is gebroken, en de uiteinden van de draad raken elkaar niet.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je zien of een zekering kapot is?

De strook die zwart is geworden is de isolerende en transparante buitenlaag. De metalen draad in de zekering kan gebroken zijn. De zekeringkast en de betreffende zekering vindt u in het boekje van de auto.

Wat is het nut van een zekering?

In een zekering is een melddraad en een smeltdraad aanwezig. Door beide draden loopt stroom maar het smeltdraad voert de stroom door. Bij een te hoge stroomwaarde zal eerst het smeltdraad doorbranden, gelijk daarna het melddraad. Aan het melddraad zit een veertje en een gekleurd contactplaatje. Hoe Glaszekering vervangen? Stap 2: Zekering vervangen bij de stoppenkast

Het apparaat wat je het laatst aan hebt gezet voordat de stoppen sprongen is de veroorzaker, zet dit apparaat eerst af. Schakel de groepsschakelaar uit. Schroef de stop los. Vervang de stop met een nieuwe stop, let erop dat deze dezelfde sterkte heeft als de oude stop.

Dus, hoe controleer je een zekering?

Voor het testen van een zekering kun je haar gebruiken als een ohmmeter (een meter die weerstand test) of een ampèremeter (een meter die de elektrische stroom test). Een multimeter heeft een positieve en negatieve voedingslijn. Waardoor gaat een zekering kapot? De zekering wordt doorgaans veroorzaakt door een kortsluiting of overbelasting. Bij een kortsluiting maakt een elektrisch circuit ongewenste contacten met een ander circuit. Dit kan gebeuren wanneer twee draden in een stopcontact of een ander elektrisch apparaat in aanraking komen met elkaar. Wanneer dit gebeurt, stroomt er een ongewoon hoge hoeveelheid stroom door het circuit, waardoor de zekering wordt doorgeslagen.

Kan een automatische zekering kapot gaan?

Ja, een automatische zekering kan breken. Dit gebeurt wanneer er te veel stroom door de zekering gaat. De zekering wordt dan warm en kan uiteindelijk smelten.

Door Cadman Rettstatt

Vergelijkbare artikelen

Kunnen zekeringen verslijten? :: Welke kleur is 9015?
Handige links