Huis > W > Wat Is Een Persoonskenmerk?

Wat is een persoonskenmerk?

Kwaliteiten zijn eigenschappen die iets zeggen over wie je bent, bijvoorbeeld 'bescheiden', 'doorzetter', 'geduldig', 'speels' of 'dominant'. Het zijn persoonskenmerken, die in aanleg aanwezig zijn en je al vanaf je geboorte hebt. Ze staan los van wat je hebt aangeleerd.

Lees verder

Trouwens, welke soorten karakters zijn er?

Vier soorten persoonlijkheden

  • Blauw: mensen die vooral denken en introvert zijn. Je zou dit administrateurs kunnen noemen, maar ook strategen zijn vaak blauw.
  • Rood: mensen die vooral denken en extravert zijn.
  • Geel: mensen die vooral voelen en extravert zijn.
  • Groen: mensen die vooral voelen en introvert zijn.
Welke eigenschappen zijn er? Karaktereigenschappen lijst
  • Aanhankelijk.
  • Aanpassend.
  • Achterdochtig.
  • Actief.
  • Afwachtend.
  • Agressief.
  • Ambitieus.
  • Angstig.

Daarvan, wat zijn voorbeelden van kwaliteiten?

Enkele voorbeelden van kwaliteiten zijn: eerlijk zijn, betrouwbaar zijn, hard werken, efficiënt zijn, bekwaam zijn, georganiseerd zijn, punctueel zijn, proactief zijn, detailgericht zijn en goed leiding kunnen geven. Is competentie hetzelfde als talent? Nee, competentie is niet hetzelfde als talent. Talent is een natuurlijk vermogen of aanleg voor iets, terwijl competentie het vermogen is om iets goed of effectief te doen. Iemand die competent is heeft de vaardigheden en kennis om een taak of activiteit uit te voeren, terwijl iemand met talent er misschien wel een natuurlijke aanleg voor heeft, maar niet de vaardigheden of kennis om het goed uit te voeren.

Is gedrevenheid een talent?

Dat je zo gedreven kunt zijn om de allerbeste te zijn, dat je excelleert, zonder misschien het uitzonderlijke talent te bezitten dat anderen van nature hebben meegekregen. En dat je zo meer uit je carrière kunt halen dan er aanvankelijk in lijkt te zitten. Aan de andere kant is het kennen van je talenten heel nuttig. Wat zijn nevenpersonages? Bijfiguren, bijrollen of achtergrondfiguren. Dit zijn personages in het verhaal, die niet de hoofdrol spelen. Deze personages zijn alleen aanwezig omdat ze in het echte leven ook aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de buurvrouw, de postbode of de barkeeper.

Wat is een vol of vlak karakter?

Een flat character (type of statisch personage) is in een roman, verhaal, scenario of toneelstuk een vlak, niet uitgediept personage. Zijn tegenhanger, het round character, (dynamisch personage) maakt wel een karakterontwikkeling door en heeft een complexere persoonlijkheid. Wat zijn goede eigenschappen van een vrouw? De goede eigenschappen van een vrouw zijn: lief, aardig, behulpzaam, vriendelijk, gezellig, liefdevol, leuk.

En nog een vraag, wat zijn goede eigenschappen van een man?

Als je het over goede kwaliteiten van een man hebt, kan je onder andere denken aan:
- Eerlijkheid
- Oprechtheid
- Een sterke werkethiek
- Toewijding aan zijn werk
- Toewijding aan zijn familie
- Loyaliteit
- Respect
- Zorgzaamheid

Door Wunder

Wat zijn je slechte eigenschappen? :: Wat is een beperkt recht?
Handige links