Huis > W > Wat Gebeurt Er Als Je Je Pc Opnieuw Instelt?

Wat gebeurt er als je je pc opnieuw instelt?

Als je 'Deze pc opnieuw instellen' gebruikt worden alle programma's die je geïnstalleerd hebt verwijderd. Je kunt ervoor kiezen om je persoonlijke bestanden te behouden (maak toch altijd voor de zekerheid eerst even een back-up), maar Windows zelf wordt gewoon wel helemaal opnieuw geïnstalleerd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met een zip bestand?

Wat is een zip-bestand? Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand. De bestandsgrootte van een gecomprimeerd bestand is kleiner dan de andere bestanden. Het zip-bestand neemt minder opslagruimte in beslag en u kunt alle afzonderlijke bestanden samenvoegen tot één bestand.

Dus, kan mijn computer niet resetten?

Een Windows-computer resetten

  • Druk linksboven op het Windows-icoon.
  • Druk op het tandwieltje om het instellingenmenu te openen.
  • Druk op 'Bijwerken en beveiliging'.
  • Ga naar 'Systeemherstel'.
  • Druk onder 'Deze pc opnieuw instellen' op 'Aan de slag'.
  • Doorloop de vragen die je computer jou stelt, zoals:
  • Druk op 'Reset'.
Hoe Reset je een computer zonder wachtwoord? Houd de "Shift" -toets ingedrukt en tik op de "Power" -knop op uw scherm. Druk daarna op de knop "Herstarten". Selecteer "Problemen oplossen" in het scherm "Kies een optie" en klik vervolgens op "Deze pc opnieuw instellen".

Kan Windows niet opnieuw installeren?

Als u Windows niet opnieuw kunt installeren, is dat waarschijnlijk omdat u geen Windows-installatieschijf hebt. Als u wel een schijf hebt, moet u mogelijk de opstartvolgorde van uw computer wijzigen, zodat deze eerst probeert op te starten vanaf de schijf. Als uw computer nog steeds niet vanaf de schijf opstart, kan de schijf beschadigd zijn. U kunt ook proberen een andere schijf te gebruiken.
Als u geen Windows-installatieschijf hebt, kunt u proberen een herstelschijf te gebruiken. Als u geen herstelschijf hebt, kunt u er misschien een maken met een USB-station. Om een herstelschijf te maken, hebt u een leeg USB-station met ten minste 4 GB ruimte nodig. U moet ook het Windows 10 ISO-bestand downloaden. Zodra u het ISO-bestand hebt, kunt u een tool zoals Rufus gebruiken om een opstartbaar USB-station te maken.
Zodra u een opstartbaar USB-station hebt, kunt u ervan opstarten en de optie "Uw computer repareren" selecteren. Vanaf daar zou u toegang moeten hebben tot de optie "Deze pc resetten", waarmee u Windows opnieuw kunt installeren. Dienovereenkomstig, wat is een schone installatie? Een schone installatie is een type installatie waarbij u alles op de schijf waarop u installeert wist en vanaf nul begint. Dit wordt meestal gedaan als u uw besturingssysteem gaat upgraden of als u grote problemen heeft met uw huidige installatie.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik Windows 8.1 opnieuw installeren?

De Start knop moet geselecteerd zijn.

Hoe maak je een computer helemaal leeg?

De computer leegmaken kan eigenlijk alleen met behulp van een programma. Een programma wat gebruikt kan worden voor het wissen van de gebruikssporen is Ccleaner. Nadat het programma is geïnstalleerd kunnen de bestanden tot wel 35 keer overschreven worden. En nog een vraag, waarom kan ik mijn laptop niet resetten? Aangezien het je niet lukt om systeem reset uit te voeren stel ik voor dat je Windows volledig herinstalleerd. Dit doe je met een Windows 10 DVD of een USB stick met de installatie bestanden van Windows 10 er op. Klik op deze link voor de Media creation tool en klik dan op Hulpprogramma downloaden onderaan.

Kan geen systeemherstel uitvoeren Windows 10?

Wordt bij het terugzetten van een herstelpunt een foutmelding getoond, probeer het dan eens door de computer opnieuw op te starten via de aan/uit-knop in het startmenu terwijl tegelijkertijd de Shift-toets wordt ingedrukt (of start op vanaf een Windows 10-installatiemedium, optie Uw computer herstellen). Kan Windows 10 niet terugzetten naar fabrieksinstellingen? Windows 10 kan niet worden hersteld naar de fabrieksinstellingen. Dit komt omdat de meeste fabriekseigenaren hun computers niet meer opnieuw installeren wanneer een nieuw besturingssysteem wordt uitgebracht. In plaats daarvan gebruiken ze een back-up en herstelomgeving om het nieuwe besturingssysteem op dezelfde manier te installeren als het oude besturingssysteem.

Kan niet meer inloggen op mijn computer?

Als je niet meer kunt inloggen op je computer, dan zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Het kan zijn dat je het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd of dat je account is geblokkeerd. Als je account is geblokkeerd, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van je computerfabrikant of met je netwerkexpert.

Door Hodgkinson Neally

Vergelijkbare artikelen

Kan laptop niet openen wachtwoord vergeten? :: Wat betekent geen verbinding met SSL?
Handige links