Huis > H > Hoe Werkt Een Index?

Hoe werkt een INDEX?

Een indexcijfer geeft altijd aan met hoeveel iets is gestegen of gedaald ten opzichte van dit basisjaar. Het basisjaar heeft altijd een index van 100. Als je een indexcijfer van 105 krijgt, wil dat zeggen dat iets met 5% is gestegen ten opzichte van dit basisjaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Je kunt ook vragen hoe werkt index match?

Met de INDEX functie haal je de zoveelste waarde uit een kolom op. De “zoveelste” waarde is vaak door een MATCH bepaald. Het format is: INDEX(C1:C10;X) waarin C1:C10 de rij is waaruit je de X'ste waarde nodig hebt. Dit in overweging nemend, wat betekent apenstaartje in excel formule? De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald.

Dienovereenkomstig, hoe vind ik alle combinaties die gelijk zijn aan een bepaalde som in excel?

Om alle combinaties te vinden die gelijk zijn aan een bepaalde som in Excel, kunt u de functie SUMPRODUCT gebruiken. Bijvoorbeeld, als u de volgende gegevens in de cellen A1:A5 hebt:
2
4
6
8
10
En u wilt alle combinaties vinden die de som van 14 zijn, gebruikt u de volgende formule:
=SUMPRODUCT(A1:A5,(A1:A5=14)/(A1:A5))
Het resultaat zou 2 zijn, omdat er twee manieren zijn om 14 te sommeren met de waarden in de cellen A1:A5 (2+4+8, en 6+8). Is Excel oneindig? Nee, Excel is niet oneindig. Het heeft een eindig aantal rijen en kolommen.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Dienovereenkomstig, hoe moet je het gemiddelde berekenen in excel?

Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen waarvan u het gemiddelde wilt berekenen. Ga naar het tabblad Start , klik op de pijl naast AutoSom > gemiddeldeen druk op ENTER. Dit in overweging nemend, hoe kan ik het aantal gefilterde rijen tellen? Aantal (Auto-)gefilterde rijen tellen

Selecteer de cellen uit 1 kolom, en klik met rechtermuisknop rechts in de statusbalk. Zet daar op Aantal. Selecteer de cellen uit 1 kolom, en klik met rechtermuisknop rechts in de statusbalk. Zet daar op Aantal.

Je kunt ook vragen hoe vaak komt iets voor in excel?

Tellen hoe vaak één bepaalde waarde voorkomt door de AANTAL. ALS-functie te gebruiken. Gebruik de functie AANTAL. ALS om te tellen hoe vaak een specifieke waarde voorkomt in een reeks cellen. Hoe maak ik een Vlookup? Een Vlookup aanmaken kan op verschillende manieren. De eenvoudigste manier is door het invoegen van een nieuwe kolom in de tabel met de gegevens die je wilt opzoeken. Vervolgens voer je de formule in =VLOOKUP(zoekwaarde, tabelarray, kolomindexnummer, aangeven_of_approximatie).

Waarom doet Vlookup het niet?

Vlookup vergelijkt de waarde in de linkerkolom van de tabel met de waarde in de eerste kolom van de zoektabel en geeft de waarde uit de tweede kolom van de zoektabel terug.
Als de waarde in de linkerkolom van de tabel niet wordt gevonden in de eerste kolom van de zoektabel, geeft Vlookup de waarde #NV terug.

Door Quint

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijder ik dubbele contacten Iphone? :: Wat is offset Excel?
Handige links