Huis > H > Hoe Werkt Een Laptop Koeler?

Hoe werkt een laptop koeler?

Een laptop koeler, ook wel een coolingpad genoemd, is als het ware een onderzetter voor je laptop die ervoor zorgt dat de warmte beter weg kan. De laptop koeler koelt de laptop extra aan de onderkant met behulp van stille ventilatoren. Op die manier daalt de temperatuur en wordt oververhitting voorkomen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Mensen vragen ook: waarom maakt mijn laptop zoveel lawaai?

Maakt je laptop veel lawaai dan is dit meestal het resultaat van een koeling die probeert de hard werkende processor af te koelen. Om hem een handje te helpen kan je lopende processen op het systeem handmatig afsluiten, en zelfs voorkomen dat ze weer gaan draaien als je de laptop opstart. Wat is een stille laptop? Deze ventilatoren produceren brommende geluiden die storend kunnen zijn. Gebruik je jouw laptop voornamelijk voor internetten, e-mailen en tekstverwerken? Dan kun je voor een laptop met een minder krachtige processor zoals een Intel Core i3, Intel Celeron of Intel Pentium processor gaan.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn laptop minder lawaai maakt?

Er zijn een paar manieren om uw laptop minder lawaai te laten maken. U kunt proberen een koptelefoon of oordopjes te gebruiken wanneer u hem gebruikt, of u kunt proberen hem in een stille kamer te gebruiken. U kunt ook proberen een softwareprogramma te gebruiken om het lawaai te verminderen. Hoe maak ik mijn computer stiller? Er zijn een paar manieren om uw computer stiller te maken:
1. Als uw computer een ventilator heeft, kunt u proberen deze schoon te maken en ervoor zorgen dat deze niet geblokkeerd wordt.
2. U kunt ook proberen de instellingen in het BIOS van uw computer te wijzigen om de ventilator langzamer te laten draaien.
3. Een andere optie is om een ventilatorloze voeding te kopen, waardoor er helemaal geen ventilator meer nodig is.
4. Tot slot kunt u proberen uw computerkast geluiddicht te maken. Dit kunt u doen door materialen zoals schuim of isolatie in de kast aan te brengen.

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

En nog een vraag, waarom maakt mijn laptop een piepend geluid?

In de regel is dit niets ernstigs. Het omzetten van wisselspanning van het lichtnet naar gelijkspanning voor de laptop gaat vaak gepaard met het maken van een hoog frequente toon. Wanneer het piepen steeds harder wordt kan dit duiden op slijtage van de spoelen. Kan je een laptop de hele nacht aan laten staan? Je laptop zelden of nooit volledig uitschakelen, kan gevolgen hebben voor de losse onderdelen van je laptop. Zo blijven je onder andere ventilator en je harde schijf draaien. Wanneer je laptop een HDD-schijf heeft, een schijf die werkelijk draait, blijft deze schijf draaien in slaapstand.

Wat moet je doen als je laptop niet meer aan gaat?

Bij een laptop verwijdert u de accu als dit mogelijk is. Vervolgens houdt u de aan en uit knop van de computer twintig seconden ingedrukt. Na twintig seconden laat u de knop weer los en sluit u de de stroomkabel weer aan. Controleer of de computer weer wil opstarten. Waar moet je op letten zodat je pc niet te warm wordt? Als je wilt voorkomen dat je pc te warm wordt, moet je vooral letten op de volgende dingen:
- Zorg ervoor dat je pc in een goed geventileerde ruimte staat. Het is belangrijk dat er voldoende luchtcirculatie is, zodat de warmte kan afgevoerd worden.
- Zorg ervoor dat je pc niet in direct zonlicht staat. De zon kan de temperatuur flink opdrijven, waardoor je pc oververhit kan raken.
- Zorg ervoor dat de luchttoevoer van je pc niet geblokkeerd is. Als de lucht niet goed kan circuleren, kan de temperatuur snel oplopen.
- Zorg ervoor dat de luchtuitlaat van je pc niet geblokkeerd is. Als de warme lucht niet goed kan ontsnappen, kan je pc oververhit raken.
- Houd je pc schoon. Stof kan ervoor zorgen dat de lucht minder goed circuleert, waardoor de temperatuur sneller oploopt.

Je kunt ook vragen wat als je computer begint te blazen?

De computer kan ook vragen wat er gebeurt als de computer begint te blazen.

Door Geller Mcweeney

Vergelijkbare artikelen

Wat moet je doen als je computer een raar geluid maakt? :: Welke externe harde schijf voor Xbox?
Handige links