Huis > W > Wat Is Sls Printen?

Wat is SLS printen?

SLS is een printtechniek waarbij objecten laag voor laag worden opgebouwd door het versmelten van poeder met behulp van een laser. Op een poederbed wordt een laagje van 0,1 mm kunststofpoeder gedoseerd. Tijdens het proces wordt steeds een laagje poeder op een ander laagje poeder gelegd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wie kan er 3D printen?

U kunt gebruik maken van de diensten van 3D Factory om een 3D object uit te laten printen. Het enige wat u hoeft te doen is uw 3D model uploaden en wij zullen het voor u 3D printen. Wij mailen uw 3D model naar u toe.

Wie kan er 3D printen?

Als u een 3D object uit wilt laten printen, dan kunt u gebruik maken de services van 3D Fabriek. Het werkt vrij eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is uw 3D model te uploaden en wij printen het object in 3D uit. Vervolgens sturen wij uw 3D model per post naar u door. Wat is een 3D printer met dual extruders? Deze printer hebben een 2e nozzle en extruder, waardoor je onderdelen kunt printen die bestaan uit twee verschillende materialen. Het proces van printen met een dual extruder 3d printer is vergelijkbaar met die van een “normale” FFF 3d printer.

Dienovereenkomstig, wat voor soort 3d printers zijn er?

Er zijn verschillende soorten 3D-printers, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende type 3D printer is de fused deposition modeling (FDM) printer, die gebruik maakt van een proces van smelten en extruderen van plastic filament om driedimensionale objecten te maken. Deze printers zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een goede keuze zijn voor thuis en kleine bedrijven. Ze zijn echter vaak trager dan andere soorten 3D-printers en hebben een beperkte keuze aan materialen die kunnen worden gebruikt.
Andere soorten 3D-printers zijn stereolithografieprinters (SLA-printers), die een proces van uitharding van UV-gevoelige hars met een laser gebruiken om driedimensionale objecten te maken. Deze printers zijn doorgaans duurder dan FDM-printers, maar ze zijn ook sneller en kunnen objecten van hogere kwaliteit produceren. Bovendien kunnen SLA-printers printen met een breder scala aan materialen, waaronder metalen en keramiek.
Tot slot zijn er enkele nieuwere soorten 3D-printers die gebruikmaken van processen zoals poederbedfusie (PBF) of selectieve lasersintering (SLS) om driedimensionale objecten te maken. Deze printers zijn doorgaans nog duurder dan SLA-printers, maar ze bieden het voordeel dat ze kunnen printen met een breed scala aan materialen, waaronder metalen, keramiek en kunststoffen. Dienovereenkomstig, hoe maak ik een ontwerp voor een 3d printer? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Enkele factoren om te overwegen zijn het type 3D-printer dat u gebruikt (bijv. FDM, SLA, SLS), het materiaal waarmee u wilt printen (bijv. PLA, ABS, nylon), de resolutie die u nodig hebt (bijv. hoog, gemiddeld, laag) en de mate van detail die u in uw ontwerp wilt aanbrengen. Bovendien zijn er veel softwareprogramma's beschikbaar waarmee u 3D-ontwerpen kunt maken, dus het is belangrijk om er een te kiezen die compatibel is met uw 3D-printer en die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Gerelateerde artikelen

Welke soorten bestanden heb je nodig om 3D te printen?

Om te kunnen 3D printen is een digitaal 3D model nodig. Dit bestand dient afkomstig te zijn van een 3D tekening en opgeslagen te worden als STL bestand. Deze bestanden kunnen naar de printer gestuurd worden.

Dienovereenkomstig, hoe duur is het om iets te laten 3d printen?

Wat kost 3D printen in Nederland? De prijs om 3D te printen is vanaf € 0,10 per cm3. Deze prijs wordt berekend op basis van boundingbox en we durven gerust te melden dat we momenteel de laagste prijs hanteren in Nederland. Dienovereenkomstig, hoeveel kost het om 3d te printen? Voor het printen van 20 huishoudelijke producten, verbruikt de gemiddelde 3D printer ongeveer 2,6 kwH aan energie. Dit komt uit op een kostprijs van zo'n anderhalve euro per geprint product, terwijl de winkelwaarde op maar liefst 42,25 euro ligt.

Dienovereenkomstig, welke 3d printer kopen 2021?

De beste 3D printers van 2021

  • ULTIMAKER S3. Beste 3D printer 2021.
  • ULTIMAKER 3. Prijs / kwaliteit 3D Printer voor thuis.
  • FLASHFORGE – CREATOR PRO. Mid-range 3D printer.
  • E3D NANO 3D PRINTER. Goedkope 3D printer.
  • CREALITY – 3D ENDER 5. Open source 3D printer.
Wat is de beste 3D printer voor thuis? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Er zijn verschillende soorten 3D-printers en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige 3D-printers zijn beter geschikt voor het printen van kleinere objecten, terwijl andere 3D-printers geschikter zijn voor het printen van grotere objecten.

Welke 3D printer voor beginner?

Als je net begint met 3D-printen, is het belangrijk om een printer te kiezen die eenvoudig te gebruiken is. Hier zijn drie goede opties:
1. Monoprice Select Mini V2
Deze printer is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is ook een kleine printer, dus het is gemakkelijk op te bergen.
2. Qidi Tech I
Dit is ook een eenvoudige printer om mee te werken, en heeft een grotere buildvolume dan de Monoprice Select Mini V2. Dit maakt het geschikt voor het printen van grotere objecten.
3. FlashForge Finder
Deze printer is iets duurder, maar heeft een aantal handige extra's, zoals een color touchscreen display en Wi-Fi-connectiviteit.

Door Hawger Vandiford

Vergelijkbare artikelen

Wie heeft gewonnen Nadal of? :: Hoeveel staat Twente Vrouwen?
Handige links