Huis > W > Wat Betekent Stl?

Wat betekent STL?

STL staat voor 'stereolithografie', maar heeft meerdere backroniemen zoals Surface Tessellation Language of Standard Triangle Language. Een STL-bestand beschrijft alleen de oppervlaktegeometrie van een vorm, alsof deze betegeld is met vlakke driehoeken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe maak je een STL file?

Doorgaans wordt een stl-bestand gemaakt door een 3D-model dat is ontworpen in 3D-modeleringssoftware te exporteren naar een stl-bestand. Omdat stl een oud en veelgebruikt bestandsformaat is, biedt vrijwel alle 3D-modeleringssosftware biedt ondersteuning voor stl. Dus, hoe stl-bestand openen? Programma's die een STL-bestand ondersteunen

  1. 3D Object Converter.
  2. CATIA.
  3. Geomagic Explorer.
  4. GOM Inspect.
  5. TurboCAD.

Je kunt ook vragen welke soorten bestanden heb je nodig om 3d te printen?

De bestanden die je nodig hebt om een object te 3d printen hangen af van de 3d printer die je gebruikt. De meeste 3d printers gebruiken STL bestanden, maar sommige gebruiken OBJ of andere bestandsformaten. Informatie over de bestandsformaten die uw 3d printer gebruikt kunt u meestal vinden op de website van de fabrikant. Wie kan er 3D printen? Iedereen kan 3D printen. Alles wat je nodig hebt is een 3D printer.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent OKTA 403?

De server kan het verzoek van de client niet uitvoeren, maar de server kan het wel begrijpen. Dit betekent dat de server weet wat je wilt doen.

Wat zijn 3D bestanden?

Een 3D object kan je in de computer modelleren in veel verschillende programma's een hiervan in bijvoorbeeld fusion 360 van Autodesk. Wanneer je in dit programma je bestanden opslaat, staat hij dit op als een . f3d bestand. Dit bestandsformaat kan alleen geopend worden door hetzelfde programma, waar het in gemaakt is! Dus, hoe maak ik een ontwerp voor een 3d printer? Het maken van een 3D print begint dan ook met een 3D print ontwerpen. Hiervoor is speciale 3D printer software noodzakelijk. In deze 3D print software wordt een CAD model gemaakt van het te printen 3D object, waarna dit model geëxporteerd wordt naar een STL bestand.

Hoe duur is het om iets te laten 3D printen?

Wat kost 3D printen in Nederland? De prijs om 3D te printen is vanaf € 0,10 per cm3. Deze prijs wordt berekend op basis van boundingbox en we durven gerust te melden dat we momenteel de laagste prijs hanteren in Nederland. Dienovereenkomstig, hoeveel kost het om 3d te printen? De kosten van 3d-printen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type materiaal dat gebruikt wordt, de grootte en complexiteit van het object, en de gebruikte technologie. In het algemeen liggen de kosten tussen €0,50 en €2,00 per gram materiaal.

Hoe leer ik 3D printen?

3D-printing is een relatief nieuwe technologie, dus er zijn niet veel formele opleidingen beschikbaar. Een van de beste manieren om te leren 3D-printen is door een cursus of workshop te volgen bij een erkende instelling. Als dat niet mogelijk is, kun je ook online tutorials en how-to-videos bekijken. Er zijn ook veel online gemeenschappen van 3D-printers die je kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het delen van best practices.

Door Stutsman

Vergelijkbare artikelen

Hoe 3D model maken? :: Wat is data prepareren?
Handige links