Huis > H > Hoe Zet Je Functietoetsen Aan?

Hoe zet je functietoetsen aan?

Op sommige toetsenborden moet je de Fn-toets ingedrukt houden om de functietoetsen te activeren. Anders worden, als je de Fn-toets niet indrukt, de extra functies geactiveerd. Dit kun je wijzigen door de toets Fn-lock op je toetsenbord in te drukken, of een instelling in het bios aan te passen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe de functietoetsen te gebruiken zonder op FN te drukken?

De optie functietoetsen kunt u vinden in de systeeminstellingen of geavanceerde instellingen. U kunt de functietoetsen in- of uitschakelen zodra u ze vindt.

Waar zit de F lock toets?

De Fn-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden linksonder naast de Ctrl-toets. De Fn-toets mag niet met de functietoetsen F1 t/m F12 verward worden. Dit in overweging nemend, wat doen de f toetsen? Hier wat veelvoorkomende functies:

  • F1: open de Help-functie.
  • F2: een geselecteerde map of bestand een andere naam geven.
  • F3: zoeken naar een bestand of map.
  • F5: verversen van de pagina in een internetprogramma (Zoeken en Vervangen in Word)
  • F7: spellingcontrole (in Word)

Mensen vragen ook: waarom werken mijn f toetsen niet?

Er zijn een paar redenen waarom uw f-toetsen niet werken. Eén reden kan zijn dat de functietoetsen vergrendeld zijn. Om de functietoetsen te ontgrendelen, kunt u de Fn-toets ingedrukt houden en vervolgens op de F-toets drukken die u wilt gebruiken. Een andere reden kan zijn dat de drivers van uw computer verouderd zijn. U kunt uw drivers bijwerken door naar de website van de fabrikant van uw computer te gaan en de nieuwste drivers voor uw model computer te downloaden. Ten slotte kunt u, als u een Windows-computer gebruikt, controleren of de functietoetsen zijn ingeschakeld in de Windows-instellingen. Ga hiervoor naar Start > Configuratiescherm > Alle items van het Configuratiescherm > Toegangscentrum. Selecteer vervolgens onder De computer gebruiken zonder muis of toetsenbord Maak het toetsenbord gemakkelijker te gebruiken. Hierdoor wordt het venster Gebruiksgemak van het toetsenbord geopend. In dit venster kunt u het vakje naast Kleeftoetsen inschakelen en Filtertoetsen inschakelen. Hierdoor worden de functietoetsen op uw toetsenbord ingeschakeld. Mensen vragen ook: welke f toets voor geluid? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het kan variëren afhankelijk van het computer of laptop model. Enkele van de meest gebruikte toetsen voor de geluidsfunctie zijn echter de toetsen F4, F5 en F6.

Gerelateerde artikelen

Hoe functietoetsen op laptop gebruiken?

Houd Fn ingedrukt terwijl u de toets indrukt om alternatieve opdrachten te gebruiken op de Fn-toets op toetsenborden.

Dit in overweging nemend, hoe doe je f5 op mac?

Klik in het linkervak "Programma's' aan. Klik op het plusteken onder het rechter venster. Selecteer het vak Toestcombinatie en druk op F5. Daarna op voeg toe klikken en kun je de F5 toets gebruiken om in Safari een refresh te doen. Wat is de F9 toets? F9 FN + F9 Verlaagt het geluidsvolume van de computer. F10 FN + F10 Verhoogt het geluidsvolume van de computer. F11 FN + F11 Schakelt het geluid in of uit.

Dienovereenkomstig, hoe doe je f8?

Hoe de F8 toets activeren zodat u weer het klassieke bootmenu kan gebruiken (Windows 10 en 8)?

  1. Het enige wat u nu nog moet doen is Opdrachtprompt sluiten en de computer herstarten.
  2. Tijdens het opnieuw opstarten kan u (herhaaldelijk) op de F8 toets drukken om het 'klassieke' bootmenu op te roepen (bij wijze van test).
Vervolgens, waarom doen sommige toetsen het niet? De volgende keer dat je dit probleem hebt, kun je de toetsen die niet werken, nalaten en alleen de toetsen die werken gebruiken. Dit is een tijdelijke oplossing, maar het kan je helpen het probleem op te lossen.

Dienovereenkomstig, hoe functietoetsen op laptop gebruiken?

De function keys zijn te gebruiken op een laptop door simpelweg op de functietoets te drukken. Dit kan handig zijn bij het snel openen van een bepaalde toepassing of het uitvoeren van een bepaalde functie.

Door Bonnice Sharrar

Hoe zet je het geluid harder met je toetsenbord? :: Hoe lang nog FM radio in auto?
Handige links