Huis > H > Hoeveel Gebruikers Zijn Er Wereldwijd Instagram?

Hoeveel gebruikers zijn er wereldwijd Instagram?

Bij de overname in 2012 had Instagram al meer dan 30 miljoen gebruikers wereldwijd. In 2018 hadden ze meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. In 2019 komt dit op ruim 1,2 tot 1,4 miljard maandelijkse gebruikers uit. Instagram groeit gemiddeld 5% per kwartaal.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Wie zijn de gebruikers van Instagram?

De doelgroep van Instagram zijn vooral jongeren en jongvolwassenen. Toch heeft dit medium een brede leeftijdscategorie: 15 tot 40 jaar. Al neemt de populariteit met de leeftijd af, toch is het nog steeds erg populair onder de oudere groepen, zelfs onder hoogbejaarden. Hoeveel gebruikers heeft Instagram 2021 wereldwijd?

20202021
Aantal gebruikers5,6 miljoen5,9 miljoen
Aantal dagelijkse gebruikers3,4 miljoen3,7 miljoen

Hoeveel mensen gebruiken Instagram 2022?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat Instagram geen gedetailleerde gebruikersgegevens vrijgeeft aan het publiek. Verschillende onderzoeksbureaus hebben echter geschat dat het aantal mensen dat Instagram gebruikt tegen 2022 ongeveer 1,5 miljard zal bedragen. Deze groei wordt gedreven door de toenemende populariteit van sociale media wereldwijd en de voortdurende uitbreiding van het gebruikersbestand van Instagram in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Trouwens, hoeveel mensen maken dagelijks gebruik van instagram? Volgens Statista zijn er in juni 2018 wereldwijd 1 miljard actieve Instagram-gebruikers. Daarvan zijn 500 miljoen gebruikers dagelijks actief.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Trouwens, wat is het gemiddelde aantal volgers op instagram?

Wat me opviel is dat bijna elk Instagram-account een behoorlijk aantal twijfelachtige volgers heeft. Gemiddeld 1 op de 3 volger wordt als twijfelachtig gekwalificeerd. Eigenlijk zijn het er zoveel, dat je zelfs zou vermoeden dat er opzet in het spel is. Welke leeftijdsgroepen zijn het meest actief op social media? Vrijwel iedereen in de leeftijdsgroep van 12 tot 45 jaar gebruikte in 2019 sociale media (meer dan 95 procent). Vooral 65- tot 75‑jarigen gebruiken de laatste jaren vaker sociale media. In 2019 was 76 procent van de mensen in deze leeftijdscategorie actief op sociale media, tegen 40 procent in 2014.

Hoeveel Instagram gebruikers zijn er in Nederland?

TikTok en Instagram maken sterke groei door

Het afgelopen jaar groeide het aantal gebruikers van 1,7 miljoen naar 3 miljoen. Ondanks gedoe over privacy boekt het platform dus een groei van maar liefst 75 procent. Het dagelijks gebruik verdubbelde bijna, van 836.000 naar 1,6 miljoen Nederlanders (+91 procent).
Wie heeft de meeste volgers op insta? Op dit moment is de account met de meeste volgers op Instagram dat van Selena Gomez, met ruim 144 miljoen volgers.

Dienovereenkomstig, hoeveel gebruikers zijn er wereldwijd facebook?

Volgens Facebook zijn er 2,23 miljard actieve gebruikers in juni 2018. Dit is een toename van 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Door Stanfield Mikita

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijder je een Google-account van een apparaat? :: Hoe verwijder ik een account in Google?
Handige links