Software : Aegisub : Aegisub

Aegisub

Versie
3
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Utility

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondertiteling bewerken en opmaken voor audio en video
  • Real-time videovoorbeeld-mogelijkheden
  • Beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Japans en Russisch

Aegisub is een open source, platformonafhankelijk programma dat wordt gebruikt om ondertitels te maken en bewerken. Het is de opvolger van de originele SubStation Alpha en Sabbu.

De applicatie ondersteunt in feite het Alpha-formaat van het Advanced SubStation, evenals de substation Alpha Subtitle en SubRip Subtitle-formaten. Aegisub biedt een verscheidenheid aan functies die u helpen bij het controleren, stylen, vertalen, typen en controleren van ondertitels voor audio en video. Het programma is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Chinees, Spaans, Japans, Duits en Russisch. Je kunt het ook gebruiken om de ondertiteling van karaoke te timen en ze effecten te geven.

De ondertiteleditor is een favoriet onder 'fansubbers', fans die onofficiële ondertitels maken voor visuele media, meestal anime. Het biedt handige bewerkings- en stijltools en kan zelfs worden gebruikt om karaoke-ondertitels te maken. Er zijn niet veel editors voor ondertiteling beschikbaar, maar zelfs als die er waren, zou Aegisub nog altijd bovenaan de lijst staan.

Bijgewerkt: 30 april 2015

▶ Primaire bestandsextensie

.ass – Aegisub Advanced Substation Alpha File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Aegisub 3

Ondersteunde bestandstypes
.TXT Plain Text File
.STY Aegisub Subtitle Styles File
.SSA Sub Station Alpha Subtitle File
.SRT SubRip Subtitle File
Extra gerelateerde bestandsindelingen