Software : Merkaartor : Merkaartor

Merkaartor

Versie
0.18
Platforms
Licentie Freeware
Categorie Scientific

Software Review

Hoofdfuncties

  • WYSIWYG-kaarteditor
  • Hulpprogramma's waarmee u knooppunten kunt plaatsen, lid kunt worden van wegen en weg- of objecteigenschappen kunt definiëren
  • Exporteren van kaartgegevens naar .OSM, .PDF, .GPX en .SVG
  • Uploadmogelijkheid voor het bijdragen van kaartgegevens aan het OpenStreetMap-samenwerkingsproject

Merkaartor is een gratis OpenStreetMap (OSM) editor beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Met dit programma kun je kaartgegevens downloaden, de inhoud ervan bewerken en de kaartgegevens uploaden naar je OSM-account om te delen met andere gebruikers.

Met de applicatie kun je aangepaste kaartgebieden downloaden en ze vervolgens wijzigen in een WYSIWYG-bestand. editor. De Merkaartor-interface bestaat uit widgets, zoals het Layers-dock, het Functies-dock en het Styles-dock, die direct voor uw gebruik beschikbaar zijn. In het programma kunt u knooppunten op uw kaart plaatsen, samenvoegen of afzonderlijke wegen, objecteigenschappen definiëren, interactiegebieden maken en stijlen toepassen op uw kaart.

U kunt alle wijzigingen die u in uw kaartproject hebt aangebracht, opslaan als een Merkaartor-document met de bestandsextensie .MDC . U kunt ook uw kaartgegevens exporteren naar .OSM , .GPX , .KML , .PDF en .SVG bestanden. Naast de exportmogelijkheden, biedt Merkaartor u de mogelijkheid om uw kaart te uploaden naar uw OSM-account, zodat u fixes en updates kunt bijdragen aan het OpenStreetMap-samenwerkingsproject.

De kaarteditor biedt handige hulpmiddelen en widgets, of docks, dat maakt bewerken en navigeren gemakkelijk en efficiënt. Met de toepassing kunt u ook kaartgegevens exporteren naar populaire bestandsindelingen zoals PDF. Merkaartor is een kwaliteitsinstrument voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het samenwerkingsproject OpenStreetMap.

Bijgewerkt: 10 juli 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.mdc – Merkaartor Document

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Merkaartor 0.18

Ondersteunde bestandstypes
.GML Geography Markup Language File
.SVG Scalable Vector Graphics File
.GPX GPS Exchange File
.KML Keyhole Markup Language File
.OSC OpenStreetMap Change File
.OSM OpenStreetMap Map File
.OSB OpenStreetMap Binary Map File
.PDF Portable Document Format File
.SHP ESRI Shapefile
.NGT Noni GPSPlot Track File
Extra gerelateerde bestandsindelingen