Software : Scribus : Scribus

Scribus

Versie
1
Platforms
Licentie Open Source

Software Review

Hoofdfuncties

  • Maak rapporten, brochures en visitekaartjes
  • Exporteren naar PDF-, EPS- en PNG-indeling
  • Bespaar tijd met documentsjablonen
  • Tekstvakken, afbeeldingen, tabellen, vormen en meer invoegen

Scribus is een platformonafhankelijk DTP-programma (open source desktop publishing). De applicatie kan worden gebruikt als een paginalay-out en als een tekstverwerkingsprogramma.

Met Scribus kunt u een verscheidenheid aan documenten maken, zoals rapporten, brochures en visitekaartjes, en ze opslaan als .SLA of .SLA.GZ het dossier. U kunt het document ook exporteren naar de indelingen EPS, PDF, PNG, BMP, PPM, XBM en XPM. Scribus biedt sjablonen voor elke documentstijl, waardoor u tijd kunt besparen als u niet vanuit het niets wilt beginnen. Als u uw eigen pagina-indeling voor meerdere documenten wilt gebruiken, kunt u uw document ook als sjabloon opslaan.

Scribus wordt geleverd met verschillende functies voor het ontwerpen van de lay-out van uw pagina. U kunt tekstvakken, vormen, lijnen, Bezier-curven, tekstannotaties, afbeeldingen, selectievakjes en tabellen invoegen. Het programma biedt ook een pipet voor het identificeren van kleuren en een meetinstrument voor het meten van afstanden.

Scribus wordt gebruikt als een alternatief voor dure paginalay-out en tekstverwerkingsprogramma's zoals die worden aangeboden in Microsoft Office en Adobe InDesign. Het ondersteunt verschillende populaire bestandsindelingen en biedt een aantal handige hulpprogramma's voor het ontwerpen van pagina's. Als een gratis tekstverwerker is Scribus niet de beste die beschikbaar is (OpenOffice's Writer is beter) maar als een open source DTP-programma pakt het een stomp uit.

Bijgewerkt: 25 januari 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.sla – Scribus Document

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Scribus 1

Ondersteunde bestandstypes
.AI Adobe Illustrator File
.CVG Calamus Vector Graphic File
.PCT Picture File
.SVG Scalable Vector Graphics File
.PY Python Script
.EPS Encapsulated PostScript File
.PDF Portable Document Format File
.SLA.GZ Scribus Compressed Document
.SXD StarOffice Drawing
.PS PostScript File
.ODG OpenDocument Graphic File
.WMF Windows Metafile
Extra gerelateerde bestandsindelingen