Software : Texmaker : Texmaker

Texmaker

Versie
4
Platforms
Licentie Open Source

Software Review

Hoofdfuncties

  • Beschikbaar op Windows-, Mac OS X- en Linux-platforms
  • Heeft een ingebouwde PDF-viewer met sendax-ondersteuning
  • biedt codevouwen, Unicode-ondersteuning en een grote bibliotheek met wiskundige symbolen

Texmaker is een open source LaTeX-editor die beschikbaar is voor de Windows-, Mac OS X- en Linux-platforms. Het biedt een verscheidenheid aan hulpmiddelen waarmee gebruikers in academische velden LaTeX documentopmaaktaal kunnen bewerken en deze kunnen converteren naar een .PDF bestand.

Texmaker stelt u in staat om .TEX LaTeX brondocumenten te openen en te bewerken. Het bevat een ingebouwde PDF-viewer met ondersteuning voor syntaxis, continu bladeren en documentrotatie. De editor biedt volledige unicode-ondersteuning, codevouwen, spellingscontrole en een "One-click" -compilatie met vooraf gedefinieerde "Quick-build" -opdrachten voor snellere bewerking.

Het programma bevat wizards die de gebruiker helpen om efficiënter te bewerken met de functies "Quick document" en "Quick letter" die standaard LaTeX-code produceren. De editor helpt u ook om nauwkeuriger te coderen. Na een compilatie stelt Texmaker u in staat om gedetecteerde fouten en waarschuwingen eenvoudig op te sporen met slechts één muisklik.

Texmaker is een nuttige LaTeX-editor voor gebruikers in wetenschappelijke en wiskundige wetenschapsgebieden. De editor biedt handige hulpmiddelen, zoals handig invoegen van wiskundesymbolen, die gebruikers helpen bij het maken van documenten voor collega's. Texmaker is een kwaliteitskeuze voor Windows-, Mac OS X- of Linux-gebruikers die documenten moeten bewerken en converteren met de LaTeX-opmaaktaal.

Bijgewerkt: 11 juli 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.tex – LaTeX Source Document

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Texmaker 4

Ondersteunde bestandstypes
.DTX Documented LaTeX File
.ETX TeX Font Encoding File
.CLS LaTeX Document Class File
.INS LaTeX Installer Script
.STY LaTeX Style
.MP LaTeX MetaPost File
.LTX LaTeX Document
.LATEX LaTeX Document
Extra gerelateerde bestandsindelingen