Hoofd : Bestandsextensies : .a Het dossier

.a Bestandsextensie

Bestandstype Static Library

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.A optienummer

Een A-bestand bevat een bibliotheek met functies en headers waarnaar mogelijk wordt verwezen door een C / C ++ bronbestand. Het kan slechts enkele functies opslaan of een hele bibliotheek van functies bevatten, zoals een 3D-modelleermotor. Bestanden worden meestal gemaakt door het hulpprogramma GNU ar.

Meer informatie

Statische bibliotheken komen vaker voor in Unix-achtige systemen dan in Windows-systemen. In Windows gebruiken statische libra's meestal de extensie ".lib" in plaats van de extensie ".a".

OPMERKING: het gebruik van statische bibliotheken kan resulteren in grotere programmabestanden, maar maakt snellere laadtijden mogelijk vergeleken met dynamische bibliotheken .

Programma's die A bestanden openen
Windows
gVim
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Linux
GNU Emacs
Vi
GNU Compiler Collection (GCC)
Vim
Sun Studio C/C++ Compiler
Macintosh
MacVim
GNU Emacs
GNU Compiler Collection (GCC)
Apple TextEdit
Bare Bones BBEdit

Over A bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .a verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Static Library beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.