Hoofd : Bestandsextensies : .acb Het dossier

.acb Bestandsextensie

Bestandstype1 Adobe Photoshop Color Book File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

Wat is ACB file?

Een ACB-bestand is een aangepast kleurenbestand gebruikt door Photoshop, een beeldbewerkingsprogramma. Het bevat kleurenrecords, waaronder kleurnamen, kleurcodes, RGB- en CMYK-componenten, lichtheid en chrominantie. ACB-bestanden bevatten ook koptekstinformatie voor de boekversie, titel, beschrijving, kleurentelling en andere bestandsinformatie.

Meer informatie

Kleurenboeken worden gebruikt voor het maken van afbeeldingen die voldoen aan bepaalde kleurstandaarden. Sommige kleurencatalogi zijn bijvoorbeeld beter voor schermweergaven, andere zijn beter voor scannen of afdrukken. In Photoshop CS5 kunt u een kleurenboek kiezen bij het selecteren van de knop Kleurbibliotheken in het venster Kleurkiezer. Verschillende ACB-bestanden worden meegeleverd met de Photoshop-installatie in de map \ Presets \ Color Books \.

Photoshop biedt kleurenboeken voor kleurencatalogi zoals ANPA, DIC, FOCOLTONE, HKS, PANTONE, TOYO en TRUMATCH.

OPMERKING: Adobe InDesign en Illustrator gebruiken ook kleurenboeken die zijn opgeslagen in ACB-bestanden.

Programma's die ACB bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
ACB2XML
Macintosh
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Bestandstype2 ADX Audio Package File

Ontwikkelaar CRI Middleware
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.ACB optienummer2

Een ACB-bestand is een audiopakket dat wordt gebruikt door verschillende Sega Dreamcast-, PlayStation 2-, GameCube- en Wii-videogames die zijn ontwikkeld door CRI Middleware. Het bevat ADX- of ADX2-geformatteerde audio die wordt gebruikt voor geluidseffecten, muziek en dialoog in een game.

Meer informatie

De audio die is opgeslagen in het ACB-bestand wordt opgeslagen in de lossy ADX- of ADX2-opslag- en compressie-indelingen. De formaten zijn ontwikkeld door CRI Middleware, een Japans bedrijf dat is gespecialiseerd in audio- en videosoftware in de entertainmentindustrie. OPMERKING: U kunt VGMToolbox gebruiken om het ACB-bestand uit te pakken.

Programma's die ACB bestanden openen
Windows
VGMToolbox

Bestandstype3 AutoCAD Color Book File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.ACB optienummer3

Kleurenbestand gebruikt door AutoCAD, een CAD-productiviteitstoepassing; bevat een verzameling kleuren die kunnen worden gebruikt om lijnen en oppervlakken te schilderen of te vullen; soms gebruikt voor het distribueren van bedrijfskleurenensets om tekenkleuren te standaardiseren.

Meer informatie

Gedownloade ACB-bestanden moeten in de \ Support \ Color \ directory van de AutoCAD-installatie worden geplaatst. De volgende keer dat AutoCAD wordt gestart, zijn de kleuren beschikbaar.

Programma's die ACB bestanden openen
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype4 AOL Cab Launcher

Ontwikkelaar AOL
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.ACB optienummer4

gearchiveerd gegevensformaat dat wordt gebruikt door het installatieprogramma van America Online; in principe een .CAB bestand voor AOL-software-installaties.

Programma's die ACB bestanden openen
Windows
America Online
Macintosh
America Online

Over ACB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .acb verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype AOL Cab Launcher beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.