Hoofd : Bestandsextensies : .cbz Het dossier

.cbz Bestandsextensie

Bestandstype1 Comic Book Zip Archive

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecomprimeerde bestanden
Formaat Zip

Wat is CBZ file?

Een CBZ-bestand is een stripboek gemaakt in het Comic Book Zip (CBZ) -formaat. Het slaat meerdere afbeeldingen op, gewoonlijk .PNG of .JPEG bestanden, georganiseerd in pagina's van de strip. CBZ-bestanden lijken op .CBR -bestanden maar gebruiken .ZIP -compressie in plaats van .RAR -compressie.

Meer informatie

CBZ-bestanden kunnen worden gelezen met behulp van veel verschillende comic book-viewers, waaronder Comical en Calibre. U kunt CBZ-bestanden ook extraheren met een decompressieprogramma en de ingesloten afbeeldingen handmatig bekijken. De volgorde van de geëxtraheerde afbeeldingen is echter mogelijk niet correct.

OPMERKING: De toepassing Komik Reader voor Android is gratis beschikbaar of te kopen.

Programma's die CBZ bestanden openen
Windows
Zipeg
Calibre
Comic Book Reader
Icecream Ebook Reader
GonVisor
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
Calibre
Xylasoft Comic Seer
MComix
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Zipeg
Calibre
Comical
PatiSoftware theLibrarian

Bestandstype2 ChessBase Encrypted Database Archive

Ontwikkelaar ChessBase
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.CBZ optienummer2

Bestand gemaakt door ChessBase, een programma dat wordt gebruikt voor het beoordelen van schaakgames die worden gespeeld; slaat alle bestanden voor de database op in een enkel archief en codeert ze met een door de gebruiker opgegeven wachtwoord; zorgt ervoor dat databases veilig kunnen worden gedeeld.

Meer informatie

OPMERKING: ChessBase-databases bestaan standaard uit veel verschillende bestanden, zoals .CBH (header) en .CBG (game moves) -bestanden. Daarom zijn CBZ-bestanden handige manieren om alle bestanden in een enkel archief te delen. U kunt ook een database archiveren in een niet-gecodeerde versie met behulp van het .CBV -formaat.

Programma's die CBZ bestanden openen
Windows
ChessBase

Over CBZ bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cbz verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype ChessBase Encrypted Database Archive beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.