Hoofd : Bestandsextensies : .zip Het dossier

.zip Bestandsextensie

Bestandstype1 Zipped File

Ontwikkelaar Phil Katz
Categorie Gecomprimeerde bestanden
Formaat Zip

Wat is ZIP file?

Een ZIP-bestand is een archief dat een of meer gecomprimeerde of gecomprimeerde bestanden bevat met Zip-compressie. Het slaat bestanden gescheiden van elkaar op, waardoor de bestanden kunnen worden gecomprimeerd met verschillende methoden en kunnen worden uitgepakt zonder het volledige archief te comprimeren of te decomprimeren.

Meer informatie

Het Zip-formaat werd in 1989 gemaakt door Phil Katz en werd gebruikt in het PKZIP-hulpprogramma dat werd ontwikkeld door PKWARE, Inc. Het formaat groeide in populariteit en wordt nu ondersteund door de meeste programma's voor bestandscompressie / decompressie.

Windows-gebruikers kunnen ZIP-archieven maken door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en 'Verzenden naar → Gecomprimeerde (gezipte) map' te selecteren. Mac OS X-gebruikers kunnen ZIP-archieven maken door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en 'Comprimeer [bestandsnaam]' te selecteren.

Gemeenschappelijke ZIP bestandsnamen

Nieuw gecomprimeerd (gezipped) Folder.zip - de naam die Microsoft Windows geeft aan nieuwe ZIP-bestanden gemaakt via het contextmenu (klik met de rechtermuisknop en kies Nieuw → Gecomprimeerde (gezipte) map).

Programma's die ZIP bestanden openen
Windows
Google Drive
7-Zip
ACD Systems ACDSee
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
Akeeba eXtract Wizard
Blue Marble Geographics Global Mapper
ConeXware PowerArchiver
Image-Line FL Studio
Kega Fusion
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
PeaZip
WinMount International WinMount
Linux
Google Drive
Akeeba eXtract Wizard
funzip
p7zip
Kega Fusion
PeaZip
Audio Overload
Calibre
Cool Reader
B1 Free Archiver
File Roller
Android
RARLAB RAR for Android
ES File Explorer File Manager for Android
Cool Reader
ZDevs ZArchiver
Macintosh
Google Drive
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility
The Unarchiver
Akeeba eXtract Wizard
Corel WinZip Mac
Image-Line FL Studio
Kega Fusion
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
Incredible Bee Archiver
Audio Overload
Calibre
Keka
Cool Reader

Bestandstype2 MAME Game ROM

Ontwikkelaar The MAME Team
Categorie Spelbestanden
Formaat Zip

.ZIP optienummer2

Spelbestand gebruikt door MAME emulators van arcade-videogames; kan de volledige inhoud van de arcadespelgegevens bevatten, of kan worden aangevuld met .CHD arcade-harde schijfbestand, dat vereist is om het spel te spelen; opgeslagen in een gecomprimeerde .ZIP -indeling.

Meer informatie

MAME ROM's zijn soms moeilijk te laden vanwege verschillen in bestandsformaat en emulatiesoftware. Daarom worden sommige emulators gedistribueerd met een hulpprogramma dat controleert of een ROM kan worden geladen of niet.

Programma's die ZIP bestanden openen
Windows
MAME
ExtraMAME
Linux
MAME
Macintosh
MacMAME
MAME OS X

Over ZIP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .zip verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype MAME Game ROM beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.