Hoofd : Bestandsextensies : .cel Het dossier

.cel Bestandsextensie

Bestandstype1 Affymetrix Probe Results File

Ontwikkelaar Affymetrix
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text and Binary

Wat is CEL file?

Een CEL-bestand is een gegevensbestand gemaakt door Affymetrix DNA microarray beeldanalysesoftware. Het bevat de gegevens die zijn geëxtraheerd uit "sondes" op een Affymetrix GeneChip en kan duizenden gegevenspunten opslaan, waardoor de bestandsgrootte groot kan worden. CEL-bestanden kunnen worden verwerkt door software-algoritmen en gevisualiseerd op een 2D-raster als onderdeel van een algemeen genoom-experiment.

Meer informatie

Een Affymetrix GeneChip is een biologische chip die een microarray bevat die geldig is voor één experiment. Om deze chips te maken, is een glaasje van glas of silicium voorzien van sondes, die expressieniveaus (intensiteiten) weergeven als perfecte match (PM) en mismatch (MM) -waarden, op basis van of ze complementair zijn aan het originele DNA-monster. Deze waarden kunnen worden gebruikt voor het bestuderen van DNA-veranderingen, zogenaamde single-nucleotide polymorphisms (SNPs), die worden gebruikt in onderzoek naar ziekten bij mens en dier.

Het CEL-bestandsformaat heeft meerdere versies, die verschillende opmaak gebruiken. Versie 3 gebruikt bijvoorbeeld ASCII-tekstopmaak terwijl versie 4 een binair formaat gebruikt.

OPMERKING: CEL-bestanden vereisen een overeenkomstig .CDF -bestand, dat het woordenboek is voor onbewerkte gegevens op probelevel die zijn opgeslagen in de CEL-bestand. MATLAB heeft een ingebouwde functie met de naam affyread die kan worden gebruikt om CEL-bestanden in de Windows-versie van de software te lezen.

Programma's die CEL bestanden openen
Windows
Affymetrix Tiling Analysis Software
The MathWorks MATLAB
VSN GenStat
RMAExpress
dChip
Linux
The MathWorks MATLAB
multi-aff-py
Macintosh
The MathWorks MATLAB

Bestandstype2 Celestia Script File

Ontwikkelaar Celestia Development Team
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text

.CEL optienummer2

Script gebruikt door Celestia, een gratis applicatie voor ruimtebrowsing; geschreven met behulp van een specifieke Celestia-syntaxis en bevat opdrachten voor het verplaatsen van het kijkperspectief door het universum; gebruikt voor het maken van 3D-universum-rondleidingen.

Meer informatie

CEL-bestanden kunnen ook meer geavanceerde functies bevatten, zoals instructies om aangepaste 3D-modellen in de ruimteroute te laden. Ze kunnen ook bijschriften bevatten om interessante feiten aan de waarnemer te geven.

Als u een CEL-bestand downloadt of ontvangt, kunt u het openen door te dubbelklikken op het bestand of door Bestand → Script uitvoeren te selecteren ... vanuit het applicatiemenu en vervolgens het CEL-bestand te kiezen.

Het CEL-formaat is vervangen door het .CELX -formaat in recente versies van Celestia. Celestia ondersteunt echter nog steeds CEL-bestanden. Het nieuwere CELX-formaat maakt gebruik van de Lua-scriptingtaal, die expressiever en krachtiger is dan de CEL-taal.

OPMERKING: CEL-bestanden worden opgeslagen als gewone tekstbestanden en bewerkt met een teksteditor.

Programma's die CEL bestanden openen
Windows
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Celestia
Linux
GNU Emacs
Celestia
Macintosh
GNU Emacs
Apple TextEdit
Celestia

Bestandstype3 Audition Loop

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.CEL optienummer3

Audiobestand gebruikt door Adobe Audition, een applicatie voor audioproductie; slaat een audiolus op die oorspronkelijk in het .MP3 -formaat was maar door de software werd aangepast, zodat deze geschikt is voor lussen.

Meer informatie

Adobe Audition bevat verschillende royalty-vrije loops met de software-installatie.

Programma's die CEL bestanden openen
Windows
Adobe Audition
Macintosh
Adobe Audition

Bestandstype4 Battery 3 Drum Cell File

Ontwikkelaar Battery 3
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.CEL optienummer4

Bestand gebruikt door Battery 3, een programma dat drumritmes en -geluiden creëert; bevat geluidseigenschappen voor een bepaald drumgeluid in een batterij 3-drum geluidscel; gebruikt om drumsamples aan te passen met extra effecten, zoals reverb, toon of compressie.

Programma's die CEL bestanden openen
Windows
Native Instruments Battery 3
Macintosh
Native Instruments Battery 3

Bestandstype5 MicroStation Cell Library

Ontwikkelaar Bentley Systems
Categorie CAD-bestanden
Formaat Binary

.CEL optienummer5

Celbibliotheek gemaakt door MicroStation, een CAD-programma dat wordt gebruikt om 2D- en 3D-ontwerpconcepten te maken; slaat de geometrie, symbolen en andere ontwerpinformatie voor een object op; gebruikt om de bouwstenen op te slaan voor het genereren van ontwerpen van hogere orde.

Meer informatie

CEL-bestanden kunnen met MicroStation worden geëxporteerd naar .DWG en .DXF -formaten.

Programma's die CEL bestanden openen

Bestandstype6 FLIC Animation

Ontwikkelaar N/A
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

.CEL optienummer6

Animatie gemaakt in het FLIC-formaat; slaat een reeks frames op maar slaat geen delen op van eerdere frames die niet zijn gewijzigd; gebruikt vaker de .FLC of .FLI extensies.

Programma's die CEL bestanden openen

Over CEL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cel verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype FLIC Animation beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.